Los bericht bekijken
  #97  
Oud 10 juli 2009, 21:43
DreamZ's schermafbeelding
DreamZ DreamZ is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 juli 2009
Locatie: Schagen
Berichten: 13
Standaard alpha crypt

oke komt ie weet niet of het past

27 mei 2009 07:06
Ziggo liet eind maart j.l. weten dat vanaf eind mei Conditional Access Modules (CAM) op basis van de Common Interface Plus of CI+ specificatie zouden worden ondersteund. Dit geldt tevens voor een aantal nieuwe HDTV modellen, die eveneens van een CI+ interface zijn voorzien en voldoen aan de Ziggo specificaties. Voorwaarde daarbij is wel dat de HD TV voorkomt op een lijst van toestellen die door Ziggo zijn getest en goedgekeurd.
Het voordeel van de CI+ Conditional Access Module is dat met deze module een daarvoor geschikte TV in staat is om digitale TV en, met een geschikte ingebouwde HD tuner, HDTV te ontvangen zonder een extra settopbox. Daardoor wordt de bediening van de digitale TV een stuk eenvoudiger omdat met één afstandbediening en bedieningsmenu kan worden gewerkt en extra verbindingskabels achterwege kunnen blijven. De bediening van de televisie wordt op die manier dus eigenlijk weer net zo simpel als in het analoge TV tijdperk.

Volgens Ziggo hebben haar abonnees een duidelijke behoefte om gebruik te kunnen maken van CAM modules in TV-apparatuur. De huidige modules in de markt (b.v. Alphacrypt) worden niet door Ziggo ondersteund en voldoen volgens het kabelbedrijf niet aan de veiligheideisen die een aantal content leveranciers van digitale kanalen stellen. De nieuwe CI+ modules voldoen wel aan de eisen van Ziggo. De CI+ CAM van Ziggo zal naar verwachting rond de 90 Euro gaan kosten.
Daarnaast zijn de goedgekeurde HDTV’s uitgebreid getest en voldoen daarmee aan de minimum eisen van Ziggo. Hiermee wordt bereikt dat de TV’s op de juiste wijze omgaan met het digitale kanalen van Ziggo, maar ook de wijzigingen op het netwerk automatisch opvolgen zonder dat de klant de TV opnieuwe moet instellen of installeren.
Op het forum van de Ziggo gebruikersgroep liet een Ziggo official onlangs het volgende weten: “Er zijn geen fabrikanten afgevallen. In de eerste ronden zitten Philips, Samsung, Sony en LG. Samsung en LG zijn nagenoeg afgerond (CI+ deel nog en dit hangt ondermeer van de CAM’s af). Met Sony zijn we gestart met de fieldtest (laatste onderdeel van de certificatie). Met Philips zitten we ongeveer halverwege.
In de tweede ronde zitten Panasonic, JVC, Sharp en Loewe. Met al deze fabrikanten moet het volledige test traject nog beginnen. Een aantal fabrikanten heeft uberhaupt de hardware nog niet gereed en plant het product veel later. De planningen van deze 2e ronde producten lopen uiteen van sept 2009 tot maart 2010.”
Dezelfde Ziggo official gaf op 23 mei j.l. aan dat de eerste lijst “over een aantal weken” gepubliceerd wordt. Hoewel dat een rekbaar begrip is lijkt het dus duidelijk dat de geplande start in mei niet gehaald zal worden en dat, als alles vanaf nu meezit, midden juni de lijst met goedgekeurde TV’s zal uitkomen met op z’n vroegst enkele weken daarna de eerste CAM’s.
Nog even geduld dus.


dit is alweer eerder geworden veel testen zijn al goed gegeaan