Los bericht bekijken
  #935  
Oud 10 juli 2009, 12:54
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JW-NHS Bekijk bericht
Die nieuwe encryptie is (mede) bedoeld om het illegaal kopiŽren van content, lees films te voorkomen. Dat zal met name het geval zijn bij HD uitzendingen.
Die HD's zijn er nog maar weinig, maar ik vermoed wel dat diegenen die daar nu een Alphacrypt voor gebruiken in hun TV weleens een probleem kunnen gaan krijgen.
In principe verandert er niets aan de encryptie van het signaal zoals dat bij de ontvanger aankomt. Er wordt voor DVB het zogenaamde Common Scrambling Algorithm (DVB-CSA) toegepast dat voor alle Conditional Access Systems (CAS) gelijk is. Hoe de benodigde decryptie sleutels bij je komen is wel CAS afhankelijk, en daaraan zal in principe niets veranderen bij het huidige Irdeto CAS dat Ziggo gekozen heeft. Voor de huidige aanbevolen kabel ontvangers wijzigt er niets en dus ook voor de AlphaCrypt zal er niets wijzigen. Pas als Ziggo opeens alle huidige aanbevolen kabel ontvangers gaat updaten dan zijn ze iets aan het ondernemen om de AlphaCrypt buiten te sluiten.

Misschien de vergelijking met HDMI nog maar eens erbij halen. Als de content die via een HDMI kabel verstuurt wordt geen copieerbeveiliging vereist, dan hoeft de HDMI aansluiting de boel ook niet met HDCP te beveiligen en mag het signaal dus zonder encryptie tussen twee HDMI aansluitingen via de HDMI kabel verstuurd worden. Een CI+ slot en CI+ CAM werken ongeveer volgens hetzelfde principe, dus als Ziggo bij een kanaal niet aangeeft dat het extra beveiligd moet worden dan verlaat het kanaal de CI+ CAM zonder encryptie. Moet het kanaal wel beveiligd worden dan verlaat het kanaal de CI+ CAM met encryptie, waarbij de CI+ CAM het kanaal van een encryptie voorziet waarvoor tussen CI+ CAM en apparaat met CI+ slot de benodigde decryptie sleutels worden uitgewisseld. Het signaal tot de CI+ CAM wijzigt niet, er worden alleen wat aanstuur commando's toegevoegd zodat Ziggo de CI+ CAM kan aansturen.