Los bericht bekijken
  #98  
Oud 9 juli 2009, 18:00
lotsofjazz's schermafbeelding
lotsofjazz lotsofjazz is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2008
Locatie: Heerhugowaard Multikabel
DTV: FloppyDTV C/CI
Berichten: 125
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Samir Janssen Bekijk bericht
. Zeker als je nagaat dat de meeste programmas niet in HD worden uitgezonden. Zo ver ik weet alleen de Tour de France.
Hmm.. ben ik niet met je eens, volgens mij is nu alles in ieder geval in HD format, verschil is duidelijk te zien aan de 1, 2, 3 ruitvormige logotjes rechtsboven in de hoek, die zijn veel scherper.. Omdat ik via HTPC kijk is het voor mij eenvoudig te schakelen tussen de twee versies, en er is duidelijk verschil, ongeacht welk programma, HD versie is altijd veel scherper en gedetaileerder.

Vorig jaar met EK voetbal kon je duidelijk het verschil zien dat als er tijdens de rust werd geschakeld naar de studio's in Hilversum, verween het HD logo en zag je weer het normale niet zo scherpe logo en was het beeld ook minder scherp. Nu is dat niet meer zo, als van de etappe naar de studio wordt geschakeld, blijft het volgens mij HD.

Ik meen me te herinneren hier gelezen te hebben dat de programma's opgenomen cq uitgezonden vanuit de eigen studio's zoals journaal, Nova, Pouw en Witteman, Lingo, enz... allemaal al met HD camera's worden geregistreerd.. Ook bij Endemol, RTL en SBS zou dit al het geval zijn.. de bottleneck was altijd bandbreedte op de kabel en dure HDTV broadcast apparatuur (moeilijke keuze 1080i of 720p.)

Lots