Los bericht bekijken
  #92  
Oud 9 juli 2009, 16:06
Casey111's schermafbeelding
Casey111 Casey111 is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 mei 2006
Locatie: Venhuizen
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus
DTV: Panasonic, Samsung H360R, Vantage 8000 CS
Berichten: 82
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pjutr Bekijk bericht
Is er een nieuwe softwareupdate voor de Smasung HD dan?
Niets van gemerkt...
Nee, die is er nog niet (wordt blijkbaar momenteel getest).

Even op wat andere issues reageren:
- Interferentie kan wel degelijk heel specifiek effect hebben op bepaalde frequenties. Dus instraling van bv. Digitenne heeft vrijwel altijd tot gevolg dat er een paar zenders tegelijk last van hebben. En andere zenders perfect doorgegeven worden.
- In het geval van Ned 1,2,3 in HD is er inderdaad sprake van een 'frequentie probleem'. In een deel van het land zitten Ned 1 en 2 in HD op een vrij hoge frequentie. Die is van nature gevoeliger voor storingen dan de lagere frequenties. Vandaar dat je (zie andere topics) mensen hoort klagen dat ze wel Ned3 in HD hebben maar niet Ned 1 en 2.
- Maar: dit soort interferentie heeft IMHO geen enkele invloed op de lipsync problemen. Want: het signaal wordt blijkbaar goed ONTVANGEN door de decoder (men kan het beeld zien en men heeft geluid). Het wordt alleen niet goed VERWERKT!
- En dat kan idd twee oorzaken hebben: een probleem in de decoder die niet goed weg weet met bv. een hoge bitrate, of een 5.1 signaal, of de combinatie van 5.1 uitspelen op optisch uit en PCM coderen op de stereo uitgang. Of het probleem zit in de uitzending, waarbij bv. de NOB (Technicolor heet dat nu) het signaal niet 100% volgens spec uitstuurt. Het kan heel goed zijn dat bv. een Humax of Cisco decoder daar dan geen last van heeft maar een Samsung wel. Let wel: in dat geval kan de Samsung nog steeds 'binnen spec' zijn! Zie de teletekst discussie: hiervan stelt de NOB zelf dat het signaal 'out of spec' is maar de Samsung heeft er geen problemen mee (die laat wel teletekst zien) en de Humax kan er niet tegen...
Ik heb nog wel een vraagje (ik heb nl. deze problemen op mijn Vantage niet): wat is nu het probleem: loopt het geluid voor op het beeld, of loopt het beeld voor op het geluid? En is dit altijd hetzelfde of is het per kanaal verschillend / verschillend in de tijd?
__________________
De Kijker Kiest...