Discussie: Bug&Wishlist
Los bericht bekijken
  #773  
Oud 9 juli 2009, 14:22
hjbaard's schermafbeelding
hjbaard hjbaard is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 augustus 2008
Locatie: Zuidwolde Ziggo
Berichten: 23
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jamameso Bekijk bericht
Bedankt voor de tips, maar ik ben wat eigenwijs, volgens mij is PCM ook een digitaal signaal (digitale representatie van een analoge geluidsgolf) en dit signaal gaat ook gewoon door dezelfde optische kabel.
Dat de geluidshaperingen door de kabel/receiver worden veroorzaakt, wil er bij mij niet in omdat deze zich alleen bij Ned 1, 2 en 3HD voordoen en niet bij Film1 HD, NGC HD en Discovery HD.
Verder zou het spelen met de volumeknop van de Humax alleen een optie zijn als het Dolby digitale standaard zachter zou zijn dan het geluid van de SD zenders. Als ik het geluid dmv de Humax volumeknop zachter zet wordt het verschil in geluid tussen de HD en SD zenders alleen maar groter.
Alles wat naar je versterker gaat is digitaal omdat je via de optische kabel gaat, maar bij dolby digitaal gaat het signaal rechtstreeks en bij pcm gaat het eerst door je Humax heen. Daarom kan je dan het volume regelen.

Dat haperen van het geluid was maar een suggestie. Bij mij hapert het in ieder geval niet, en ik heb het op dezelfde manier aangesloten. (op een Rotel versterker). Ik las ergens dat iemand problemen had met NL 1,2 en 3 en dat na 30 sec de stroom eraf halen de problemen waren opgelost. Je zou dat eens kunnen proberen.

Wat betreft het volume, ik heb zelf ook nog een Mediacenter pc staan (Vista met MediaPortal) en die gedraagt zich precies hetzelfde met dolby digital (volume werkt niet meer via pc alleen via versterker). En dit geldt zowel voor tv uitzendingen als voor andere dolby digital bronnen (films/series etc)

Kan je bij je versterker de volume verschillen niet instellen per soort signaal? (Dus bij pro logic t.o.v. dolby digital)?