Los bericht bekijken
  #17  
Oud 9 juli 2009, 12:41
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Ontken ik toch ook nergens ;-) Heb zelfs in een eerder bericht gezegd dat ik niet wil beweren dat de D-Link beter is dan de Linksys, alleen dat ik vanwege slechte ervaringen met de WRT54 serie op Casema geen Linksys meer koop. Ik lees goede verhalen over de 610N en hij zit idd erg dicht met specs tegen de D-Link aan en is goedkoper.
Wel is het natuurlijk zo dat de gemeten WAN/LAN snelheden bij gemiddelde omstandigheden zijn gemeten met bovendien de SPI (stateful packet inspection) firewall uitgezet (zie http://www.smallnetbuilder.com/content/view/26563/53/ voor de testprocedure). Normaal heb je die firewall wel aan en denk dat als je erg veel connecties simultaan hebt lopen (en bij bv Bittorrent wil dat wel eens hard gaan) de gemeten snelheden omlaag zullen gaan. De D-Link heeft dan dus meer marge als Ziggo idd naar 120 mbps gaat. Met de huidige 50, of zelf straks de 80 zal dit echter weinig tot niets uitmaken.
Persoonlijke afweging wat je liever hebt.
Ho ho, ik beschuldig je nergens van en maak al helemaal geen voorkeur naar welke router het beste zou zijn in eerdere berichten in dit topic

Inderdaad eigen keuze, ik prefereer Linksys en jij prefereert D-Link. Allebei leveren ze de laatste tijd toprouters, dus die discussie ga ik niet starten

Overigens is mij niet bekend of Hardware.info de tests heeft gedaan met SPI aan f uit. Ze melden wel een verschil in WAN > LAN doorvoersnelheid ten opzichte van de test uitgevoerd door Smallnetbuilder.com. Ik mag aannemen dat ze gewoon de SPI aan laten staan.