Los bericht bekijken
  #75  
Oud 9 juli 2009, 09:51
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Avaya Bekijk bericht
Ik heb deze info van Ziggo gekregen via de mail:

Wat te doen om dit te verhelpen?
 1. Stroomreset. Haal de HD decoder minimaal 10 seconden van de stroom af.
 2. Doe alle software/firmware updates (indien beschikbaar). Zie de handleidingen.
 1. Zet de decoder terug naar de fabrieksinstellingen/standaard instellingen.
 2. Voer een nieuwe netwerkinstallatie uit.

  Hiermee is in bijna alle gevallen het probleem opgelost!

 3. Indien de klant nog steeds signaal problemen heeft, laat de klant de decoder rechtstreeks aansluiten op de Hoofdaansluiting (AOP). Dus zonder splitters/versterkers/modemfilters er tussen!

  Indien daarmee het probleem is opgelost: verstoorde de tussenliggende splitter het signaal op de frequenties van NDL123 HD en moet de klant die vervangen. Indien het modemfilter (Bv. PDF65 of UMU) het probleem is, stuur een Internet of Telefonie storingsmonteur naar de klant toe om deze te vervangen.

 4. Indien de klant nog steeds signaal problemen heeft rechtstreeks op de Hoofdaansluiting, adviseer de klant om de decoder via een NIEUWE coaxkabel (het liefst dubbel-afgeschermd) rechtstreeks aan te sluiten. (Te vinden bij de betere televisie speciaal zaak of bij bv. Mediamarkt.)

  Indien daarmee het probleem is opgelost: verstoorde de coaxkabel het signaal op de frequenties van NDL123 HD.

 5. Indien de klant nog steeds signaal problemen heeft na al bovenliggende stappen, kan je een Televisie storingsmonteur aansturen voor het vervangen van de Wandcontactdoos (WCD) van de hoofdaansluiting.
  Let op! Alle bovenliggende stappen moeten gecontroleerd en uitgevoerd zijn.


Extra info: Indien de klant op kanaal 1, 2 en 3 de normale SD (lage kwaliteit) Nederlandse zenders ontvangt, is het waarschijnlijk dat de klant een favorietenlijst heeft ingesteld. Dit probleem is op te lossen via een fabrieksreset, opnieuw instellen en daarna de favorietenlijst opnieuw aan te maken.

Extra info #2: Klanten kunnen de kanalen Nederland 1, 2 en 3 op SD (lage kwaliteit) bekijken op kanaal 71, 72 en 73
Wat je hier geplaatst hebt is (een deel van) het helpdesk script dat door de helpdesk medewerkers met de klant doorlopen moet worden in geval van digitale TV problemen. Het lijkt mij sterk dat Ziggo dit als zodanig en in die bewoordingen aan klanten verstuurd via de email. Op zijn minst moeten dan bewoordingen waar gesproken wordt over "de klant" vervangen worden.