Los bericht bekijken
  #5  
Oud 8 juli 2009, 00:13
albov's schermafbeelding
albov albov is offline
Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2008
Locatie: Delfzijl @Home
Ziggo Internet: Ziggo alles in 1 20000 kb/s
DTV: Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR
Berichten: 57
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lacrosse Bekijk bericht
Het blijft een moeilijke materie, hoor. Ik kan de Humax TS-bestanden zoals gezegd prachtig comprimeren naar MKV, maar ik zit met één irritant probleem. Het uiteindelijke videobestand heeft veel blokjes en strepen en zwabbert bij snelle bewegingen. Ik weet niet hoe ik dat glad krijg. Als ik voor "Telecine" kies bij De-interlace Filters krijg ik wel een aardig vloeiend beeld, maar dan loopt het geluid niet synchroon. Dat komt denk ik omdat je bij Telecine slechts een framerate van 20.000 krijgt. Bij "none" is het wel goed: 25.000 fps.

De grote vraag is dus: met welke instellingen of filter krijg ik het zaakje glad? Ik zit er zó dichtbij, ik weet het zeker, maar ik krijg het niet voor elkaar!
Om wat voor hd-materiaal gaat het? het maakt nogal wat uit of het om 720p of 1080i gaat. Bij 720p (bijv. Sport1) hoef je geen de-interlace filter te gebruiken, bij 1080i (meeste andere zenders) wel, ik gebruik meestal de interlaced HQ filter.
Als het beeld streperig en blokkerig wordt, heb je de bitrate waarschijnlijk te laag staan, dit kun je bij Final MB Size of Manual Set Bitrate instellen, dit is een kwestie van uitproberen.

Ik heb zelf soms ook een probleem dat het geluid niet helemaal synchroon loopt. Hiervoor is er wel een oplossing, maar wel heel omslachtig.

Je moet dan eerst het geluidsspoor uit het ts bestand halen.
Dit kan met het programma tsMuxeR, hier te downloaden: http://www.videohelp.com/tools/tsMuxeR. Je opent met dit programma het ts bestand, zet de output op demux, de H.264 bestand uitvinken en de mpeg-audio aanvinken. met Start demuxing wordt dan het audio bestand er uitgehaald. Dit is een mpa bestand. Deze moet je eerst converteren naar een mp3 bestand, kan bijv met een programma als SoundTaxi (is helaas geen freeware) Met een sound bewerkingsprogramma als bijv. CoolEdit pro of SoundForge kun je dit geluidsbestand bewerken. Als het geluid iets achter loopt, maak je het iets korter, (paar tiende van een seconde is meestal voldoende) en dan opslaan. Met het programmaMKVMerge (http://www.bunkus.org/videotools/mkv...s.html#windows) kun je het mkv bestand en het aangepaste mp3 bestand weer samenvoegen tot een geheel. Als het goed is, loopt het geluid dan weer synchroon met het beeld.

Misschien dat het ook simpeler kan, maar zo heb ik het probleem opgelost.