Los bericht bekijken
  #894  
Oud 7 juli 2009, 19:37
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Een voorbeeld: Stel dat er in de specificatie van Ziggo staat dat een apparaat het ontbreken van een logical_channel_descriptor zodanig moet implementeren dat het kanaal niet aan de gebruiker getoond wordt, dan zal toch echt eerst de specificatie van Ziggo aangepast moeten worden zodat die regel niet meer van toepassing is om problemen bij andere kabelbedrijven te voorkomen. Als Ziggo bij dit voorbeeld die eis niet laat varen, dan is het ook niet mogelijk om voor Ziggo "gecertificeerde" TV's uit te brengen die elders ook nog te gebruiken zijn.
Helemaal met je eens, alleen ik denk niet dat TV fabrikanten zo dom (of op korte termijn denkend) zullen zijn om dat in te bouwen. De firmware voor TVs zal waarschijnlijk voor heel Europa identiek ontwikkeld worden. Dat ga je niet aanpassen zodat het alleen bij Ziggo bruikbaar is en in de rest van Europa niet.

In dat opzicht is Ziggo natuurlijk een kleine speler (op Europeese schaal). Dat heeft geleid tot een relatief klein aanbod van dedicated decoders (markt niet groot en interessant genoeg), maar ik denk (hoop) dat het er ook toe zal leiden dat de Ziggo-specifieke aanpassingen in standaard toestellen ook beperkt zullen zijn.

Ik ben ook benieuwd hoe het zender zoeken geimplementeerd zal gaan worden. Komt er op dergelijke TVs ook een optie om handmatig frequenties in te voeren en zenders te zoeken? Dat heeft Ziggo tot nu toe uit de decoders weten te houden, maar voor een algemene TV lijkt het me toch onmisbaar.