Discussie: Klacht: Opnamen mislukken
Los bericht bekijken
  #182  
Oud 7 juli 2009, 16:03
Ch@rlz's schermafbeelding
Ch@rlz Ch@rlz is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2009
Locatie: Den Haag / Casema
DTV: Humax iHDR 5050c
Berichten: 1
Standaard Ik heb het probleem ook.

Ik heb het probleem ook. Van mijn opnamen vanuit standby mislukt zeker 25%. Daarbij maakt het niet uit of ik de stroombesparings-stand aan of uit heb staan.

Ik woon in het centrum van Den Haag, Signaalsterkte is ca. 50%, signaalkwaliteit is vrijwel altijd 100%.

Ik weet redelijk zeker dat het niet aan mijn smartcard ligt, want met mijn vorige PVR (een Samsung DCB-p850R) is er nog nooit een opname mislukt.

Als ik de Humax gewoon aan laat staan lukken alle opnames. (Dus blijft hij tegenwoordig 24 uur per dag aan...)

Het ziet er trouwens sowieso een beetje naar uit dat Humax eerst gewoon een HD-ontvanger wilde bouwen en dat men de opnamefunctie er nog even bij heeft geknutseld. De (timer)opnamefunctie zit namelijk vol met bugs/onhandigheden:
  • Opnamen vanuit standby mislukken zoals gezegd vaak.
  • Bij het opnemen van programma's die op dezelde zender na elkaar komen, wordt de veiligheidsmarge niet geannuleerd. Dit wil zeggen dat de opnames gaan overlappen en dat de opname van een tweede kanaal tijdens deze overlap niet meer mogelijk is.
  • Bij het instellen van timer-opnames is het niet mogelijk om zelf een naam voor de opname op te geven. Als ik bijvoorbeeld handmatig een timerinstelling maak voor CSI en Bones (na elkaar op RTL 4), heet de opname altijd "GTST"...
  • Het niet kunnen wissen/verplaatsen van bestaande opnamen als er een opname loopt is erg onhandig. Vooral als je tijdens een opname tot de conclusie komt dat je schijf bijna vol is...
  • De recorder heeft geen enkele functie voor het bewerken van bestanden. Uitgebreide editing is niet nodig, maar functies voor het simpelweg splitsen en samenvoegen van opnames mag je van een moderne PVR toch wel verwachten...
  • Het wissen van opnames van de harde schijf duurt idioot lang. Als je enkele opnames van schijf wilt wissen ben je soms minuten lang aan het wachten.
Als de beeldkwaliteit niet zo goed was had ik het ding al lang teruggebracht...