Los bericht bekijken
  #888  
Oud 7 juli 2009, 15:47
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
De aanwezigheid van de private_data_specifiers is echter nog steeds geen garantie dat de DVB implementatie gemaakt voor een bepaalde provider ook zal werken bij andere providers als bij de ontwikkeling niet verder gekeken wordt dan de neus lang is. Er moeten allerlei voorzieningen getroffen worden om werking bij anderen ook mogelijk te houden. Probeer met de aanbevolen kabel ontvangers voor Ziggo maar eens een kanalenlijst te laten opbouwen bij UPC. Dat gaat niet lukken omdat de programmeurs er vanuit gaan dat er altijd logical_channel_descriptors in de Network Information Table (NIT) aanwezig moeten zijn en als die ontbreekt dan wordt dat kennelijk default opgevat als een kanaal dat niet getoond mag worden aan de gebruiker. Bij UPC dat een ander systeem gebruikt zitten die logical channel descriptors niet in de NIT maar in de Service Description Table met een andere opmaak waardoor de kanalenlijst leeg blijft. Eén van de vele kleine verschillen omdat UPC andere aanvullende specificaties toepast dan Ziggo die al onmiddelijk tot problemen gaan leiden als daar niet rekening mee gehouden wordt.
Dat is waarschijnlijk een beperking die ontstaan is omdat de huidige ontvangers specifiek voor Ziggo aangepast zijn. Dan hou je er als fabrikant geen rekening mee dat er ook andere configuraties mogelijk zijn, want daar gaat het apparaat toch niet werken. Dat is iets anders dan bij een "algemene" ontvanger voldoen aan eisen die Ziggo stelt. Ziggo kan (technisch) best eisen dat als er LCN's aanwezig zijn voorzien van een EACEM specifier, dat die dan ook gebruikt worden. Dan is het verantwoordelijkheid van TV-fabrikant om ook als die data er niet is een zinnige lijst van zenders op te bouwen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Ziggo heeft natuurlijk niet tot doel om ervoor te zorgen dat de door hen "gecertificeerde" producten ook bij anderen goed blijven werken. Die beperken zich tot de eigen specificaties en dat er dan mogelijk conflicten zijn met andere kabelbedrijven zal ze worst zijn, laat staan dat ze ook nog rekening gaan houden met de eventuele gevolgen van hun eisen voor andere platformen.
Als de eisen van Ziggo conflicteren met andere platformen denk ik dat ze hard terug gefloten worden door fabrikanten (of dat fabrikanten gewoon niet meedoen). Ik denk dat het heel goed mogelijk is aanvullende eisen op te stellen die niet conflicteren met andere providers. Daarmee legt Ziggo ook zichzelf eisen op aan hun eigen data, zorg dat een juiste specifier gebruikt wordt.

Of de eisen die Ziggo stelt altijd even gebruikersvriendelijk zijn is natuurlijk een andere discussie.