Los bericht bekijken
  #886  
Oud 7 juli 2009, 13:04
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
We hebben het hier over oplossingen die overal moeten werken en niet alleen bij Ziggo en consorten. En dat is toch een andere benadering bij het bouwen van de DVB firmware.


Ik weet niet of Digitenne het "fout" doet aangezien ik geen inzage heb gehad in de specificaties die Digitenne toepast. Hetgeen wij weten over de LCN nummering komt uit een LCN specificatie voor Italië waarin men al direct het volgende stelt:
Ik had het meer algemeen over het gebruik van descriptors die niet in de DVB standaard 300 468 staan. Daarvoor zou je altijd een private_data_specifier moeten gebruiken. Dat zegt de Italiaanse spec ook; "Where any private descriptors are present in a broadcast, a private data specifier descriptor shall be used (cf. EN 300 468) to identify the definer of the private descriptor." (Hoewel 300 468 daar zelf weer minder duidelijk over is.)

Zo kan je ook onderscheid maken tussen verschillende implementaties. Bijv de Nordig LCN gaat uit van 14 bits voor het logical_channel_number, de Italiaanse / EACEM van 10 bits waarbij de overgebleven bitjes reserved zijn en op 1 gezet zouden moeten worden (Dat lijkt Ziggo overigens niet te doen). Dat zou op een Nordig ontvanger tot vreemde resultaten leiden, tenzij je aan de hand van de private_data_specifier de juiste keuze maakt.