Discussie: Opgelost: Ned 1,2 en 3 HD
Los bericht bekijken
  #21  
Oud 7 juli 2009, 12:09
Ad58's schermafbeelding
Ad58 Ad58 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 maart 2009
Locatie: Noord-Brabant
Berichten: 222
Standaard

Los daar van: Ziggo vervangt opeens zomaar, zonder te vragen, de kanalen! Wij hadden opeens op de zenderplaatsen 1, 2 en 3 Nederland 1, 2 en 3 HD. Zoals gezegd, is de beeldkwaliteit regelmatig zò ontzettend slecht, dat het met de beste wil van de wereld niet te volgen is. Mijn vrouw heeft dus een aantal programma's niet kunnen kijken, die ze graag volgt. Ook het niet werken van de teletekst is bijzonder irritant, omdat ik daar dagelijks gebruik van maak.
Je moet er dan via de diverse fora achter komen, dat op zenderplaats 71, 72 en 73 Ned 1, 2 en 3 nog gewoon in SD worden uitgezonden, dus storingsvrij en mèt teletekst. Ik kwam daar toevallig achter, omdat ik regelmatig de fora bezoek, maar ik denk dat er genoeg mensen zijn die dat niet doen.

Volgens mij had Ziggo beter de HD zenders op kanaal 71,72 en 73 kunnen plaatsen. Vervolgens dit naar de klant communiceren, met de vermelding dat het een try-out is, dat de teletekst niet werkt en dat in een aantal gevallen er erg veel storing is, omdat deze dienst nog niet volledig is uitontwikkeld. Dan kunnen dìe gebruikers waarbij het wèl werkt, lekker naar HD kijken, en de gebruikers waarbij het niet werkt, gewoon naar de SD zenders blijven kijken.

Dit is naar mijn idee een veel klantvriendelijker benadering en blijven de irritaties voor iedereen beperkt! Op deze wijze zal de klantenservice van Ziggo ook stukken minder belast worden. Die overigens alleen maar onzinnige "oplossingen" biedt, zoals resetten, terug naar de fabrieksinstellingen of voor een bepaalde periode de stroom eraf. Wat niet helpt natuurlijk, want het signaal deugt gewoon niet. Hoevaak je je Humax ook reset, het signaal zal er heus niet beter op worden!