Los bericht bekijken
  #878  
Oud 7 juli 2009, 11:18
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Het gebruik van een extensie op de DVB standaard hoeft niet tot problemen te leiden. Ziggo laat het Logical Channel Nummer (LCN) vooraf gaan door een private data specifier met waarde EACEM. Die geeft aan hoe de volgende descriptor te interpreteren. Het is dus heel goed mogelijk meerdere methodes van LCN in te bouwen, en de juiste te selecteren op basis van private data specifiers. Zolang providers hun extensies maar voorzien van een juiste private data specifier en ontvangers daarop checken gaat het goed.
Inderdaad, het hoeft niet. Maar als Ziggo soortgelijke implementaties eist als nu in de aanbevolen losse kabel ontvangers zitten dan vrees ik dat dergelijke door Ziggo "gecertificeerde" TV's alleen nog maar kanalen weten te vinden bij Ziggo en de kabelbedrijven die de Ziggo methoden hebben overgenomen net als die aanbevolen kabel ontvangers.

We hebben het hier over oplossingen die overal moeten werken en niet alleen bij Ziggo en consorten. En dat is toch een andere benadering bij het bouwen van de DVB firmware.

Citaat:
Digitenne doet het bijvoorbeeld al fout, die gebruiken dezelfde LCN descriptors, maar dan zonder de private data specifier.
Ik weet niet of Digitenne het "fout" doet aangezien ik geen inzage heb gehad in de specificaties die Digitenne toepast. Hetgeen wij weten over de LCN nummering komt uit een LCN specificatie voor ItaliŽ waarin men al direct het volgende stelt:

Citaat:
This section and the sections concerning the use of logical channel numbers (LCN) draw heavily on the specification of the E-Book Ė but with substantial variations and extensions.
Alleen al binnen Ziggo blijkt dat er verschillende interpretaties zijn van de LCN specificatie. Een Ziggo/@Home medewerker was bijvoorbeeld van mening dat het "fout" is om nummer '0' toe te wijzen aan data services terwijl dat volgens die LCN specificatie voor ItaliŽ gewoon mag en dat ook als zodanig door Ziggo/Casema word toegepast.