Los bericht bekijken
  #869  
Oud 7 juli 2009, 10:13
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Nee, dat speelt niet, maar dat alles neemt niet weg dat Ziggo zich het recht toeŽigent om in de te certificeren CI+ TV-toestellen bestaande functionaliteiten te verwijderen. DŠt is waar het mij om gaat, en dŠt wordt door Anoniem hier ook met zoveel woorden toegegeven. Dat jij daar geen moeite mee hebt is het punt niet, bovendien hebben we het hier niet over satelliet-ontvangers, maar over de door Ziggo te 'certificeren' CI+ TV toestellen.
Het verplicht toepassen van de "logische" kanalen nummering van Ziggo kan ook leiden tot compabiliteitsproblemen met andere kabelbedrijven als die in de toekomst nog een CI+ CAM willen gaan ondersteunen. Het "logische" kanalen nummeringssysteem dat Ziggo toepast is namelijk niet een door alle kabelbedrijven toegepaste standaard in Nederland. UPC gebruikt een ander kanalen nummeringssysteem en zo zijn er meer kabelbedrijven met andere nummeringssystemen. Werkt zo'n voor Ziggo aangepaste TV straks ook nog bij de andere kabelbedrijven? Als het antwoord op die vraag nee is, dan is dat zeker in strijd met de doelstelling van de Common Interface.

Het zal mij benieuwen of door Ziggo "gecertificeerde" Loewe TV's straks nog andere kanalen scan methoden hebben dan het systeem dat door de kabel ontvangers voor Ziggo moet worden toegepast. Als dat niet het geval is dan heeft Ziggo dus ook geŽist dat dergelijke extra scan mogelijkheden worden verwijderd waarmee de inzetbaarheid van die TV's bij andere Nederlandse kabelbedrijven in gevaar komt.