Los bericht bekijken
  #866  
Oud 7 juli 2009, 09:38
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JW-NHS Bekijk bericht
Dat slaat dus op de basislijst.
Daarnaast zijn er de favorietenlijsten, die je zelf samenstelt.
Dat klopt, maar ik denk dat je dat ook vóór mijn laatste post wel had begrepen. Want de door Ziggo gecertificeerde decoders hebben immers ook favorietenlijstjes, terwijl je daar toch de volgorde óf de nummers in de basislijst niet kunt veranderen, omdat Ziggo dat niet wil.
Citaat:
Zó is het in feite ook bij mijn beide satelliet ontvangers, en daar heb ik geen enkele moeite mee. De door CD (Canaldigitaal) gegeven volgorde laat ik gewoon staan, ik heb niet eens geprobeerd of ik die kan veranderen, ik gebruik 'm gewoon niet. Immers, ik maak favorieten lijsten aan, voor TV en Radio.

Ik zou er uiteraard wél moeite mee hebben als ik geen favorietenlijsten meer zou kunnen samenstellen, maar dat speelt niet. Toch?

Groet,
JW
Nee, dat speelt niet, maar dat alles neemt niet weg dat Ziggo zich het recht toeëigent om in de te certificeren CI+ TV-toestellen bestaande functionaliteiten te verwijderen. Dát is waar het mij om gaat, en dát wordt door Anoniem hier ook met zoveel woorden toegegeven. Dat jij daar geen moeite mee hebt is het punt niet, bovendien hebben we het hier niet over satelliet-ontvangers, maar over de door Ziggo te 'certificeren' CI+ TV toestellen.

Het probleem bij bijvoorbeeld de Sony toestellen uit de W5500 serie die Ziggo - met aangepaste firmware dus - wil gaan certificeren is dat Ziggo deze toestellen kreupel wil gaan maken door een wezenlijke, en bij TV-toestellen vanzelfsprekende, functionaliteit te verwijderen. Bij de Sony's zijn (a) de favorietenlijstjes niet te bereiken zonder extra handelingen te verrichten, zijn (b) de +/- toetsen niet te gebruiken om binnen een favorietenlijstje te zappen, en (c) correleert de volgorde van de kanalen binnen een favorietenlijstje met de basiskanaalnummers. Dat is momenteel allemaal geen probleem, omdat je als gebruiker immers de basiskanaalnummers naar eigen inzicht kunt wijzigen, net zo goed als dat altijd al bij de analoge kanaalnummers mogelijk was en nog steeds mogelijk is. Maar als nu de functionaliteit om zelf kanaalnummers naar eigen inzicht toe te wijzen wordt verwijderd, dan heeft dat dus grote implicaties voor de mogelijkheden die de gebruiker dan nog heeft om de kanaalindeling zo te maken als hij of zij die wil hebben.