Los bericht bekijken
  #1  
Oud 7 juli 2009, 00:01
propper's schermafbeelding
propper propper is offline
Member
 
Geregistreerd: 2 juni 2008
Locatie: groningen-@home
DTV: Samsung DCB-H360RSA
Berichten: 88
Standaard Animal Planet HD op komst?

De kansen dat Animal Planet HD op termijn ook in Nederland via een HD aanbieder beschikbaar komt zijn gestegen. Sinds afgelopen week is namelijk op de satellietverspreiding van de HD zender op de Thor5 satelliet op 1 graad west Nederlandse ondertiteling aanwezig.
De komst van Animal Planet HD is in Nederland voorzien voor het komende najaar. In België wordt op dit moment door Telenet in ieder geval deze HD zender doorgeven. Telenet is in handen van hetzelfde moederbedrijf als UPC Nederland. Deze staat erom bekend in veel gevallen Europese distributie-overeenkomsten voor internationale zenders af te sluiten. De kans is dus zeker aanwezig dat Animal Planet HD op termijn bij UPC in het HD zenderpakket te zien is.
Satellietkijkers kunnen overigens door gebruik van een bepaalde versie van een bepaalde CI module kijken naar de HD zenders die op de Thor5 satelliet worden uitgezonden. Hierin zit namelijk bepaalde informatie verwerkt waarmee het mogelijk maakt om via een hack van de gebruikte Conax codering, natuurlijk op niet toegestane wijze, de kanalen zichtbaar te maken.

Bron: TotaalTV

http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2190