Los bericht bekijken
  #861  
Oud 6 juli 2009, 23:00
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Casey111 Bekijk bericht
Nou, zo zwartgallig hoef je nou ook weer niet voor te stellen, beste Riparius...

Ziggo (eigenlijk moet je stellen : @Home, want die heeft de keuze voor Irdeto gemaakt) heeft slechts gebruik gemaakt van de mogelijkheden die Irdeto al geboden had in hun Conditional Access systeem. En dat is vandaag de dag nog steeds vriendelijker voor de klant dan bv. het NDS of Nagravision systeem, waar zgn. hardware-marriage plaatsvindt: de module wordt hardwarematig vastgeklonken (met een 'key') aan de decoder. Daarvoor zijn niet eens betrouwbaar werkende modules. Vraag bv. de Loewe kijkers bij onze zuiderburen maar eens hoe blij ze zijn dat Interkabel overgenomen is door Telenet (en dus van Irdeto CA naar Nagravision CA)...
Inderdaad, dat speelt hier in Nederland ook bij UPC. Wat dat betreft ben ik natuurlijk wel blij dat ik niet bij UPC zit.
Citaat:
En die 'extra eisen' vallen m.i. ook wel mee. Je kunt nu eenmaal niet van de iedereen verwachten dat ze bv. zelf op zoek gaan naar hun netwerkinstellingen, steeds kanaalnummers aanpassen, etc. Dus is een voorgeschreven gedrag van een "Ziggo gecertificeerde decoder, TV of module" niet zo onlogisch.
Nee, onlogisch niet, maar er zijn ook commerciële bijbedoelingen. Dat de kanalen bij een gecertificeerde decoder automatisch op de door Ziggo voorgeschreven nummers en rangorde komen te staan vind ik prima, maar wat ik niet prima vind is dat de gebruiker doelbewust de mogelijkheid wordt ontnomen om die (basis) kanaalnummers aan te passen als die gebruiker dat wil of daar behoefte aan heeft. En achter het blokkeren van die mogelijkheid steekt wel degelijk een commercieel motief. Sommige zenders - waar het merendeel van de Ziggo abonnees op zijn zachtst gezegd niet op zit te wachten - betalen Ziggo (veel) geld om doorgegeven te worden in het digitale basispakket, waarbij een laag (=prominent) kanaalnummer onderdeel is van de deal. Ziggo heeft er dus commercieel belang bij dat eindgebruikers de kanalenlijst niet naar eigen inzicht aan kunnen passen, omdat dit businessmodel dan niet meer zou werken.

Dit gaat zelfs zo ver dat Ziggo voor de nu te certificeren CI+ TV toestellen eveneens de eis gaat stellen dat de gebruiker de volgorde niet meer vrij kan bepalen, terwijl dat bij diezelfde toestellen zoals ze nu in de winkel staan wel het geval is. Ik weet niet of jij erom zit te springen om de functionaliteit van je nieuwgekochte toestel middels een door Ziggo (via het kabelnetwerk) opgedrongen firmware update voorgoed kreupel te laten maken, maar ik in ieder geval niet.

Laatst gewijzigd door Riparius; 7 juli 2009 om 00:02