Los bericht bekijken
  #858  
Oud 6 juli 2009, 22:31
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TomF Bekijk bericht
Okee. Heel verhelderend. Txs. Maar?

Waarom denkt Ziggo dan zo technisch en blijkbaar minder commercieel?
Ik bedoel: Ik heb nu de indruk dat Ziggo heel 'lief' doet tegen de content-providers door alleen CI+ te willen certificeren en niet CI.
Ik zie dat heel anders. Het is juist knalharde commercie die achter dat hele CI+ verhaal zit. Premium content providers zullen Ziggo geen content meer ter beschiking willen stellen als Ziggo niet het hele beveiligingsverhaal op orde heeft. En Ziggo gaat dansen naar de pijpen van 'Hollywood' en andere content providers, omdat ze daar in de toekomst veel extra inkomsten mee hopen te genereren, en dat zouden ze niet kunnen als ze de rechten niet meer krijgen om die content aan te kunnen bieden (Ooit gemist, Video on demand).
Citaat:
Het komt nu een beetje over alsof Ziggo helemaal vergeet dat er heel veel mensen zijn die nu geen STB en eventuele aanvullende digitale zenderpakketten kopen omdat het allemaal zo omslachtig is, terwijl dat allang opgelost had kunnen worden met een praktijk-bewezen Alphacrypt module. (Extra AB, extra kastje en het moeten schakelen tussen de interne DVB en het externe kastje).
Ja, maar het gaat helemaal niet om de belangen of de rechten van de abonnees, maar om geld. Natuurlijk ziet Ziggo ook dat mensen liever geen extra kastjes, afstandsbedieningen, bekabelingen en andere poespas willen om digitale televisie te kunnen kijken of van on-demand diensten gebruik te kunnen maken en natuurlijk vergeten ze dit niet, integendeel. Maar vanaf de andere kant wil de content industrie steeds meer greep krijgen op wat een gebruiker van die content of zelfs een simpele televisiekijker allemaal wel of niet kan of mag doen. CI+ kun je zien als een ontwikkeling die dit alles bij elkaar moet brengen. Consumenten krijgen waar ze al tijden om vragen, namelijk een module die ze in een apparaat van hun eigen keuze kunnen steken om vervolgens TV te kunnen kijken en (in de toekomst) gebruik te kunnen maken van interactieve diensten en eventueel iets op te mogen nemen. Maar ze krijgen meteen ook van alles waar ze niet om gevraagd hebben. Lees mijn postings op dit forum maar eens goed door, dan begrijp je wat ik bedoel, ik heb geen behoefte om steeds in herhaling te vervallen terwijl alles hier op het forum gewoon is terug te lezen (niet alleen in deze thread overigens).
Citaat:
Ik spreek hier echt uit ervaring: M'n vrouw wil/kan onze TV's alleen maar bedienen met een Philips RC7535 afstandsbediening
(Vandaar dat ik, als nieuw lid van dit mooie forum, eigenlijk alleen actief ben in dit draadje).