Los bericht bekijken
  #856  
Oud 6 juli 2009, 21:45
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TomF Bekijk bericht
Ik heb nog een paar vragen over de (nog?) niet ondersteunde Alphacrypt module en de nog door Ziggo te certificeren CAM-modules:

- Waarom zou Ziggo de Alphacrypt niet willen certificeren en andere merken/typen CAM-modules wel?
Conventionele CAM's voor een CI slot voorzien niet in de mogelijkheid om een volledig beveiligd signaalpad te creëren. Premium content providers eisen dit echter wel van Ziggo (en andere kabelexpoitantan), althans dat is wat Ziggo zelf beweert. CI+ is niet meer dan een uitbreiding op CI die wel een volledig beveiligd signaalpad per zender of zelfs per programma mogelijk maakt, als de content provider of de kabelexploitant dat wil.
Citaat:
- Wat is dan het eventuele verschil tussen Alphacrypt en de nog door Ziggo te certificeren CAM-modules?
Het verschil zit in de mogelijkheid om (op afstand) de volledige beveiliging van het signaalpad uit of aan te kunnen zetten, maar daar blijft het niet bij. CI+ heeft ook nog vele andere onvermoede (en voor consumenten nadelige) mogelijkheden waar zoveel mogelijk het zwijgen over wordt bewaard.
Citaat:
- Waarom stelt Ziggo de CI+ certificering telkens uit? Ik bedoel: tegen welke issues zal men aanlopen?
Ziggo stelt de CI+ certificatie helemaal niet uit, sterker nog, Ziggo heeft geen moer te vertellen over de CI+ certificatie van apparatuur. Maar Ziggo zou Ziggo niet zijn als ze niet nog meer aanvullende eisen zouden stellen, en dat is dan ook waar de uitgevoerde proeven met CI+ toestellen over gaan.
Citaat:
Ik vraag het me gewoon af omdat er blijkbaar al heel veel ervaring is opgedaan met Ziggo/Alphacrypt, maar dat Ziggo blijkbaar toch met nieuwe CAM-modules op de proppen gaat komen waar alle kinderziektes nog uitgehaald dienen te worden.
Edit: En omdat Ziggo zegt de Alphacrypt module de komende 2 jaar nog niet op zwart te gaan zetten.
Ja, er is heel veel ervaring met het gebruik van AlphaCrypt modules voor de ontvangst van Digitale televisie via Ziggo, maar dat is niet de verdienste van Ziggo, integendeel. Het is ook helemaal niet Ziggo die 'op de proppen' is gekomen met de AlphaCrypt, dat is een product van de Duitse fabrikant Mascom die een licentie bezit voor de implementatie van het door Ziggo gebruikte Irdeto2 protocol, inclusief de speciale uitbreidingen daarvan die Ziggo had bedacht om gebruik van third-party ontvangers te saboteren, en dát zit ze al jaren niet lekker.