Los bericht bekijken
  #18  
Oud 6 juli 2009, 21:33
DJ To's schermafbeelding
DJ To DJ To is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 juli 2008
Locatie: Rijswijk / Casema
Ziggo Internet: Kabel Online (Orange/Wanadoo)
DTV: Cisco 8455DVB IN GEBRUIK
Berichten: 10
Standaard

even een korte uitleg: Ik had zowel artifacten alsmede stotterd beeld over alle zenders. Vanavond na maanden alleen analoog gekeken te hebben, heb ik alles gechecked van beginpunt(binnenkomst signaal) tot eindpunt (TV). Proces van eliminatie uitgevoerd om eindelijk eens tot scherp digitaal beeld te komen. Alles leek prima zowel instellingen als bekabeling(hirschmann) etc etc. Totdat ik dus maar eens de HDMI eruithaalde en verving door scart.

Ik had dus eindelijk een digitaal signaal, alleen niet tot zijn volle benutting omdat het via scart naar de tv ging. Daarna de HDMI kabel eens omgedraaid (qua aansluitingen) en op een andere HDMI poort van de tv (ik heb er 3 opzitten) aangesloten. TV output op HDMI gezet en zowaar kijk ik nu digitaal. Zowel in signaal ontvangst als signaal output (TV is ingesteld op 1080i).

Wellicht kan iemand hier iets mee, maar misschien ook niet. Ik dacht: laat ik mijn ervaringen toch maar even hier op het forum zetten. Alle apparatuur staat alleen nu overal in de woonkamer. Ik "hoop" dat als alles weer op zijn plaats staat ik nog steeds "scherp" kan zien.

De TV is trouwens de Samsung A552 40".