Los bericht bekijken
  #6  
Oud 6 juli 2009, 19:01
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bas1968 Bekijk bericht
Ik heb onlangs een Panasonic TX-P42G10E gekocht, en lees in mn gebruiksaanwijzing dat er DVB-T en DVB-C afstem mogelijkheden zijn. Als ik Bovenstaande goed begrijp heb ik dus een DVB-C "tuner" ??, en kan dus wel met het CI ZIGGO kaartje uit de voeten ??
Het "CI ZIGGO kaartje" waar je het over hebt is een voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM waarvoor in de TV een CI+ slot nodig is. Tot dusver is volgens mij nog niet door Panasonic officieel aangegeven dat er CI+ sloten in de huidige TV's zitten. Waarschijnlijk is het dus een standaard DVB CI slot. Hoewel een CI+ CAM technisch gezien in backwards compatible modus kan werken in standaard DVB CI sloten weigert Ziggo om te bevestigen danwel te ontkennen of hun CI+ CAM ook in backwards compatible modus gebruikt mogen worden. Dat is namelijk iets dat Ziggo kan bepalen.

Vermoedelijk kan je dus vanwege al die onzekerheid net zo goed een AlphaCrypt CAM aanschaffen. Er schijnt een nieuwe AlphaCrypt IC CAM te zijn die nog maar ongeveer de helft moet gaan kosten van de AlphaCrypt Classic CAM. Het vervelende is echter dat die AlphaCrypt IC CAM nog niet los te koop is in de webshops. De AlphaCrypt Classic CAM gaat vanaf 100 euro over de toonbank. Voor beide AlphaCrypts CAMs geldt dat de kans bestaat dat Ziggo deze in de toekomst gaat blokkeren.