Los bericht bekijken
  #10  
Oud 5 juli 2009, 19:34
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vinnie-terranova Bekijk bericht
ik heb er ook een hekel aan die balken, kijk liever naar opgerekt beeld dan naar twee twarte dikke balken, hier heb ik inderdaad een obsessie voor jah, ook te themakanalen hebben die tegenwoordig, en kijk er sinds die 4:3 uitzendingen (met balken) eigenlijk bijna niet meer na.

Ik een kanaal met zwarte balken sla ik direct over, slecht voor de kijkcijfers wat mij betreft.
Ik kijk 4:3 juist altijd in 4:3, ik moet weer niets hebben van die vervormde beelden, of beelden waaraan een stuk van de oorspronkelijke inhoud van het beeldframe ontbreekt, of beide.

Maar: wat de NPO tegenwoordig doet met 4:3 materiaal via de themakanalen is bijzonder kwalijk. 4:3 materiaal wordt nu als 16:9 pillarbox uitgezonden. Maar men is kennelijk vergeten dat 16:9 bij SD anamorf is, met als gevolg dat nu effectief nog maar 3/4 van elke beeldlijn wordt gebruikt. Dit betekent een verslechtering van de beeldkwaliteit (horizontale resolutie) met 25%, nog even afgezien van de nu optredende aliasing artefacten. Ik heb hierover al mijn beklag gedaan bij de NPO en hoop dat dit ten spoedigste weer wordt teruggedraaid en dat er eindelijk eens gebruik gemaakt gaat worden van WSS bij de themakanalen om 4:3 full frame en 16:9 anamorf van elkaar te onderscheiden.