Discussie: Klacht: Teletekst BBC 1 en 2 verdwenen?
Los bericht bekijken
  #36  
Oud 5 juli 2009, 15:36
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Limbabwe Bekijk bericht
Ook mij was het opgevallen en dit is het antwoord van Ziggo (drie dagen geleden):Geachte heer/mevrouw ,

Helaas kunnen wij niets aan het teletext signaal doen. Dat ligt bij de zenders zelf en aangezien wij het signaal naar u toesturen en niet bepalen wat er wordt uitgezonden en wanneer kunnen wij u hier helaas niet mee van dienst zijn.

Excuses

???
Hier kan ik dus echt niks mee!
Tja, als de technische competentie van de helpdesk van het zelfde niveau is als de taalbeheersing ...

Maar dat terzijde, het antwoord suggereert inderdaad dat Ziggo zelf niets met het teletekst signaal doet, en dat je dus met je klacht bij de BBC moet zijn, zoals ik hier zelf ook al heb geopperd.

Het feit dat verschillende Ziggo gebruikers op verschillenden locaties verschillende ervaringen hebben met het al dan niet functioneren van de teletekst (c.q. teletekst ondertiteling) van de BBC bewijst niet dat Ziggo hier iets mee van doen heeft. Verschillende teletekst decoders reageren namelijk verschillend op de wijzigingen die de BBC kennelijk recentelijk heeft doorgevoerd. Zo herkent mijn Samsung decoder in het geheel geen teletekst meer bij de BBC zenders, terwijl mijn Sony TV, zowel bij analoge als bij digitale ontvangst via de ingebouwde DVB-C tuner, nog altijd geen enkel probleem heeft met de weergave van de ondertiteling van de BBC via teletekst pagina 888.

Het enige wat ik jou en anderen die hiermee problemen ondervinden kan aanraden is om rechtstreeks contact op te nemen met de BBC en daar je probleem voor te leggen. Je kunt daarvoor deze reactiepagina gebruiken.