Los bericht bekijken
  #42  
Oud 5 juli 2009, 13:40
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Robertj Bekijk bericht
Om zinloze discussies te vermijden moeten we gewoon blij zijn met wat we nu hebben en niet over de toekomst speculeren. Dat kost erg veel energie. Als we gewoon blij zijn met wat er is en het wordt op een gegeven moment meer is het alleen maar prettig.
Als zo'n passieve houding voor jou goed genoeg is, dan prima. Voor mij voldoet het niet, ik streef altijd naar verbetering, ik zoek de slechte dingen op en probeer ze te verbeteren. Dat is de enige manier waarop het beter wordt. Als iedereen passief gaat zitten wachten tot iemand anders iets doet komen we er niet als mensheid.
Citaat:
Stel je voor dat je gaat zitten discuseren over een loonsverhoging waar je meent recht op te hebben maar je werkgever ziet het niet zitten.
Dan stap je op en ga je ergens werken waar je wel gewaardeerd wordt.
Citaat:
(...) Als je je werk leuk vind om te doen en je kunt jezelf daarin kwijt dan werk je met plezier en doe je wat je kunt. dan komt ineens de werkgever naar je toe en zegt: we zijn erg tevreden over je en we geven je opslag. Dat komt als een verrassing en dat geeft een goed gevoel. Dit als voorbeeld.
Leuk werk is belangrijk, belangrijk onderdeel daarbij is dat je werkgever jouw bijdrage op zijn waarde weet te schatten. Dit hoeft niet per se financieel te zijn trouwens.

Als je bijdrage niet gewaardeerd wordt dan kan je maar beter iets anders gaan zoeken.
Citaat:
Kern van het verhaal: waar geen verwachtingen zijn, zijn ook geen teleurstellingen.
Kern van mijn reply: als je alleen maar passief gaat zitten wachten en tevreden zijn met wat je bent kom je nooit verder. Dan zouden we nu nog steeds in een grot zitten en rauw vlees eten omdat niemand op het idee kwam om het vuur uit te vinden.