Los bericht bekijken
  #41  
Oud 5 juli 2009, 12:35
Robertj's schermafbeelding
Robertj Robertj is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 januari 2009
Locatie: Den Haag
Ziggo Internet: Alles in 1 basis
DTV: standaard
Berichten: 130
Standaard

Om zinloze discussies te vermijden moeten we gewoon blij zijn met wat we nu hebben en niet over de toekomst speculeren. Dat kost erg veel energie. Als we gewoon blij zijn met wat er is en het wordt op een gegeven moment meer is het alleen maar prettig. Nu zijn we zo over de toekomst aan het speculeren dat dat wat er in de toekomst leuk kan zijn, nu al discussies oplevert die dat kunnen verpesten. Als het er dan eenmaal is, na lang discuseren, valt het misschien tegen. Maar dat zit hem dan alleen maar in het feit dat er al zoveel aandacht aan besteed is dat het niet nieuw meer is. Als we gewoon blij zijn met wat er NU is en er komt meer bij, een hogere snelheid, is het leuk omdat het nieuw is. Maar die nieuwigheid gaat eraf als er ao zo lang van tevoren over gediscusseerd is. Het mooiste zou zijn als we helemaal niet met die snelheidsverhogingen bezig zouden zijn, gewoon bezig zijn met wat er nu is. Dat blijven nieuwe dingen in de toekomst een verrassing en is het leuk.

Stel je voor dat je gaat zitten discuseren over een loonsverhoging waar je meent recht op te hebben maar je werkgever ziet het niet zitten. Als je dan na een hele tijd discuseren die verhoging krijgt heb je er zo voor gevochten dat het niet spontaan meer is en dus geeft het ook niet een verrassend en blij gevoel. Als je je werk leuk vind om te doen en je kunt jezelf daarin kwijt dan werk je met plezier en doe je wat je kunt. dan komt ineens de werkgever naar je toe en zegt: we zijn erg tevreden over je en we geven je opslag. Dat komt als een verrassing en dat geeft een goed gevoel. Dit als voorbeeld.

Kern van het verhaal: waar geen verwachtingen zijn, zijn ook geen teleurstellingen. Teleurstellingen komen alleen maar voort uit onze eigen verwachtingen, niet omdat de ander er niet aan voldoet.