Los bericht bekijken
  #28  
Oud 5 juli 2009, 12:15
Aristoles's schermafbeelding
Aristoles Aristoles is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 5 juli 2009
Locatie: enschede
Berichten: 84
Standaard

Commerciele zenders blijven commercieel. Hoe ze hun excuus ook blijven uitleggen.
De zenders zijn hoofdzakelijk reclamezenders met tussendoor een film/serie/show. De uitzendingen zijn vooral bedoeld om de kijker te lokken zodat je tussendoor de commercials mag bekijken. Hoe hoger de kijkersscore dankzij een film/serie/show, hoe meer opbrengst per minuut.

Je kunt nu heel goed zien dat de nieuwste series al in HD zijn maar worden gedownscaled. De kwaliteit is zo goed in SD dat het menig, zo niet alle, DVD kwaliteit overtreft. En dit geldt ook voor vele shows en de wat nieuwere films. Blijkbaar hebben ze alles al wel klaar maar zoeken ze een excuus om er wat meer geld uit te persen. Ze weten dondersgoed dat menig Nederlander het niet erg vind om een euro of 3 per jaar extra te betalen. Opgeteld op alle huishoudens is dat een flinke pot geld extra... voor een service die ze al klaar in de kast hebben liggen.
En de beste tactiek is nu het zodanig in te voeren dat het een blijvende abbo verhouding is zodat het later, als het standaard wordt, iedereen aan die kosten vast zit. Je kunt op je klompen aanvoelen dat Ziggo e.a. binnen een paar jaar de decoders met HD functie als standaard gaan uitleveren zoals nu de SD decoders worden uitgeleverd. Die commerciŽle jongens zijn niet van gisteren.
Tevens weten ze ook hoe de gemiddelde mens denkt en werkt. Die extra kosten van een paar euro voelt toch wat als oplichting maar het is zodanig laag dat men er niet om zal zeuren. Dat zet deuren open voor die zenders.

Persoonlijk frons ik mijn wenkbrauwen als die commerciŽle zenders met een dergelijk excuus aan komen zetten. Ik weet van een goede vriend van me, die werkzaam is in de eindregie van de wereldwijde Big Brother concept, dat alles in principe in HD wordt opgenomen. En niet in HD zoals wij die kennen (1080p) maar zelfs nog groter. Dat geldt ook voor de films. De zenders kopen de kopieŽn van de originele filmrollen (wel digitaal), en geen DVD of Blu-Ray schijfje. Helaas wordt dit beeld wel zo gebracht alsof de zenders alle materiaal in SD aangekocht hebben en nu met de nieuwe HD hype, alles weer opnieuw moeten inkopen in HD. Das een groot lulverhaal.

Laat je niks wijsmaken. Camera's van studio's zijn allemaal HD quality. En ze zeuren om de "nieuwe aanschaf" hiervan, terwijl men gebruik maakt van gedeelde studio's. Ze "huren" dus de camera's van het mediapark, naast enkele eigen camera's, om hun uitzendingen te maken. En daar hebben ze geen SD kwaliteit camera's. Zelfs de goedkoopste camera's die de studio's hebben zijn HD certified. Ja, zelfs de piepkleine camera's die men bij Big Brother in de muur gebouwd heeft. En bij de eindregie werken ze alleen met HD materiaal. Pas bij de uitzending wordt het omgezet naar SD, al dan niet digitaal of analoog.

CommerciŽle zenders denken alleen in geld, niet in het plezier van TV kijken. Ze proberen dit nieuwe fenomeen uit te melken. Het zijn juist de aanbieders zoals Ziggo etc. die meer werk en investeringen moeten verrichtten om hun netwerk geschikt te maken.