Los bericht bekijken
  #831  
Oud 5 juli 2009, 11:50
zutphenh's schermafbeelding
zutphenh zutphenh is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 juli 2009
Locatie: Houten/ Casema
Ziggo Internet: z1
DTV: Humax
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Een Conditional Access Module (CAM) is geen digitale ontvanger in PCMCIA kaart formaat. Een standaard DVB CI CAM of een CI+ CAM heeft maar één functie en dat is het verwijderen van de encryptie van een kanaal in samenwerking met de smartcard indien jij gerechtigd bent om het kanaal weer te geven op basis van de afgesloten abonnementen.

De functionaliteit van hetgeen jij met de digitale kanalen kan doen wordt bepaald door het apparaat met standaard DVB CI slot of CI+ slot waarin de standaard DVB CI CAM of de CI+ CAM geplaatst moet worden. Is zo'n apparaat bijvoorbeeld een PVR dan zullen er over het algemeen twee DVB-C tuners in zitten en ook twee standaard DVB CI sloten of CI+ sloten waarin dat twee standaard DVB CI CAMs of CI+ CAMs geplaatst moeten worden zodat er onafhankelijk van elkaar kanalen bekeken en opgenomen kunnen worden. In een TV zit meestal maar één DVB-C tuner en één standaard DVB CI slot of CI+ slot zodat er maar één digitaal kanaal weer kan worden gegeven.

En voor de zekerheid: Het apparaat met standaard DVB CI slot of CI+ slot bepaalt ook welk soort kanalen jij kan weergeven aangezien de MPEG chipset in het apparaat zitten en niet in de CAM. Als het apparaat dus geen HDTV compatible MPEG chipset heeft dan kan je met dat apparaat alleen SDTV kanalen weergeven.

Dank je wel.
Als ik het goed begrijp dan heeft het voor mij niet veel zin om te wachten tot dat er gecertificeerde tv's op de markt komen.
Wanneer ik wil gaan opnemen heb ik dan toch weer een recorder nodig dus dan kan ik beter een hd ontvangen met harde schijf kopen.
Verder koop ik dan zo'n universele afstandbediening en ik ben klaar voor het digitale kijken en opnemen.