Discussie: Tip! Opzegtermijn Ziggo verkort
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 4 juli 2009, 21:58
harrie123's schermafbeelding
harrie123 harrie123 is offline
Member
 
Geregistreerd: 24 januari 2009
Locatie: Groningen
Ziggo Internet: Internet Z1
DTV: Samsung
Berichten: 44
Standaard

De OPTA geeft een helder uitleg:
http://www.opta.nl/nl/wat-doet-opta/...tsvoorwaarden/
Citaat:
De opzegtermijn geldt zowel voor nieuwe klanten als voor bestaande klanten. Klanten die al in hun verlengde contractperiode zitten (na afronding van de eerste contractperiode) hebben dus direct na 1 juli 2009 recht op één maand opzegtermijn. Zelfs wanneer de aanbieder dat nog niet op tijd in zijn voorwaarden heeft opgenomen. De maand opzegtermijn begint te lopen zodra de klant opzegt. Stel, de klant zegt op 3 juli zijn contract op, dan moet het contract ontbonden zijn per 4 augustus.
Zoals ik al heb uitgelegd komen de huidige voorwaarden van Ziggo hier niet mee overeen. Dat je per kalendermaand betaalt heeft hier niets mee te maken. Voor de meesten zal het ook niet zo'n probleem zijn, het lijkt me toch correct als Ziggo zich direct aan de nieuwe regels houdt en hierover eerlijk communiceert. Dat levert uiteindelijk ook minder irritaties op tussen klant en Ziggo.

En over dat vaste contract: ik zie het verschil in vastheid niet zo tussen een contract dat minstens een jaar duurt en een contract dat minstens een maand duurt (zoals bij Ziggo). Een andere tijdsduur maakt het toch niet minder vast? "Zonder vast contract" betekent in mijn ogen dat je op ieder moment per direct van het contract af kunt. Nu begrijp ik ook wel dat ze bedoelen dat ze zich hiermee positief onderscheiden van providers met langdurige contracten (een maandje is niet zo lang ten opzichte van een jaar). Die flexibele opstelling van Ziggo valt overigens te prijzen