Los bericht bekijken
  #1  
Oud 4 juli 2009, 16:58
Dvz89's schermafbeelding
Dvz89 Dvz89 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 juli 2009
Locatie: Driebergen / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-één Extra
DTV: 2x HD, 3x Analoog
Berichten: 5
Question Mail relay vanaf Exchange server achter Ziggo

Ik ben nieuw hier, en heb dit forum kort doorgelezen, inclusief een deel van de elle lange Email topic. Toch heb ik besloten om een nieuw topic aan te maken, om wat duidelijkheid te scheppen.

Mijn setup is als volgt: ik heb een Small Business Server 2008 thuis draaien, met Exchange 2007. Mail ontvangen gaat prima, omdat ik deze ophaal via POP3 voor slechts enkele accounts. Mail versturen is een ander verhaal.

Tot vorige week had ik Planet Internet, en die hadden een mail-relay server waardoor het mogelijk werd om email vanaf de Exchange server te versturen via de Planet mail server. Ziggo lijkt niet zoiets te hebben, en accepteerd ook niet direct mail relays, waarschijnlijk om spam te voorkomen.

In het kort, Ziggo blokt e-mail verkeer vanaf de Exchange server naar andere mail servers over poort 25 direct, en staat ook mail relays naar eigen mail server niet toe. Ik heb Ziggo Zakelijk gebeld, en daar geld kennelijk eenzelfde restrictie. Hoe dit mogelijk is weet ik niet, want volgens mij gebruikt een aardig deel van MKB Nederland Exchange.

Is het iemand ooit gelukt om dit werkend te krijgen? Al dan niet met Ziggo Zakelijk? De helpdesk lijkt ieder spoor bijster, jullie zijn mijn laatste hoop..