Los bericht bekijken
  #7  
Oud 3 juli 2009, 16:59
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Grote verschil is dat de firewall op je router met name inkomende attacks filtert, waar een goede software firewall op je PC ook kwaadaardige uitgaande connecties filtert van bv per ongeluk geinstalleerde malware.
(...)
Maar als je al malware op je computer hebt dan is je computer toch niet meer te vertrouwen. Als er software op je systeem draait die er niet op hoort en die je niet zelf hebt geïnstalleerd en gestart dan is het al te laat. Een software 'firewall' is dus onzin IMHO. Een hardware firewall is ook alleen maar een extra stuk beveiliging: je systeem hoort gewoon zonder firewalls veilig te zijn anders moet je 'm niet verbinden met het internet. Een firewall kan bepaalde dingen tegenhouden maar niet alles, als je dus niet overal secure bent dan ben je nergens secure.

Om precies die reden laat ik geen onvertrouwde software toe in mijn netwerk, dit houdt ook in geen el-goedkopie routertjes, geen goedkopie NAS, etc.

Zeker je router zou ik zelf inrichten (oude PC + Linux of BSD) en nooit een kant-en-klaar oplossing voor kiezen, je hebt dan geen enkele controle meer over security. Denk aan security patches e.d.

Moet er wel bij vermelden dat ik vrij paranoia ben als het op security van mijn netwerk aankomt