Los bericht bekijken
  #803  
Oud 3 juli 2009, 13:39
RogerSch's schermafbeelding
RogerSch RogerSch is offline
Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2009
Locatie: Born / Ziggo
Berichten: 54
Standaard

Ik ben zelf ook een van de velen, samen met een vriend van mij, die een nieuwe LCD TV (waarschijnlijk een philips 42pfl8404) willen kopen nadat Ziggo heeft bevestigd dat de betreffend TV CI+ goedgekeurd is. Al weet ik dat het zeer waarschijnlijk mogelijk zal zijn om bij Philips middels een software update achteraf nog "compliant" te worden. Voor HD uitzending behelp ik mij voorlopig wel nog middels een PC met een FloppyDTV en een alphacrypt kaart. (Opening Olympische spelen van 2008 was fantastisch in HD!).

Wat ik mij nu zit af te vragen. Ondanks dat NED 1, 2 en 3 vanaf 4 juni in HD gaan uitzenden, heeft men aangegeven dat vooralsnog alleen de Tour de France daadwerkelijk HD zal zijn. De rest wordt nog "ge-upscaled". Langzaam aan zullen meer en meer uitzending daadwerkelijk HD zijn. Volgens mij wordt de Tour de France via Nederland 1 uitgezonden. Kan nu iemand bevestigen dat bij Ziggo ook Nederland 1 HD zonder smartcard en CAM kan worden gekeken, net zoals dat het geval is bij de gewone Nederland 1 zender?
Indien dat het geval zou zijn, en men een nieuwe HD TV, met CI+ slot, koopt dan hoef je niet persé een Alphacrypt module te kopen en kun je wachten totdat de CI+ CAMs op de markt komen? (Ik ga hierbij wel vanuit dat je al een aparte SD decoder hebt om tijdelijk de gewone SD kanalen te bekijken via deze externe decoder...)