Los bericht bekijken
  #58  
Oud 3 juli 2009, 12:55
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Visitor1967 Bekijk bericht
Heb gisteren de Humax in huis gehaald, maar ben geneigd deze weer terug te brengen. Niets dan lof over de mogelijkheden en de menu's, de HD-kwaliteit is top, maar de kwaliteit van de SD-zenders is naar mijn smaak duidelijk minder dan bij de Samsung. Een gebrek aan detail, onrustig beeld.
Heb vergeleken op verschillende uitgangsformaten (576, 720, 1080), maar de uitkomst blijft hetzelfde: de Samsung geeft een beter SD-beeld, meer detail en diepte.
(Mijn tv: Sony 32-inch LCD, 32V2500)
Veel gebruikers beweren dat het SD beeld van de Humax na enige tijd wel bijtrekt en beter wordt, maar dat zou ook gewoon gewenning, oftewel inbeelding, kunnen zijn. Ook wordt vaak beweerd dat het SD beeld via RGB SCART beter zou zijn dan via HDMI. Dat ook al eens geprobeerd (al was het maar bij wijze van proef)?
Citaat:
Overigens heb ik ook de indruk dat het geluid bij de Humax een fractie achterloopt bij het beeld. Ik heb dat in deze thread nog niet gelezen, heeft iemand hier ervaring mee?
Niet met de 5050C, aangezien ik die (nog) niet heb, maar ik heb inderdaad bij een Humax IR FOX-C ook de indruk dat de synchronisatie niet helemaal goed zit, terwijl dat bij een oude Samsung SD decoder altijd spot-on is. Alweer een typisch Humax kwaaltje?

Om dit te objectiveren zou je met beide decoders eenzelfde programma op kunnen nemen op een aangesloten DVD recorder (dat moet dan wel een programma zijn dat herhaald wordt, maar dat is met de themakanalen geen probleem), dan via bijvoorbeeld TMPG MPEG Editor hetzelfde stukje (tot op het frame nauwkeurig) uit beide opnamen halen, uit beide stukjes de audiotracks extraheren, en deze vergelijken in bijvoorbeeld Adobe Audition.