Los bericht bekijken
  #488  
Oud 3 juli 2009, 11:41
messed-up's schermafbeelding
messed-up messed-up is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2008
Locatie: Groningen/Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus / Cisco
DTV: CI+ module, Cisco, Humax
Berichten: 596
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door E.Jekel Bekijk bericht
Wil toch even wat recht gaan zetten.

Letterlijke citaat van de brief.

Vanaf 1 juli a.s. verhogen wij onze internetsnelheden.

Nu zijn er een aantal die hieruit concluderen dat met ingang van 1 Juli de snelheden omhoog zijn geschroeft.

Anderen zeggen na 1 juli gaan ze ermee beginnen.

Waar hebben we het dus nu over ? juist de zoveelste miscommunicatie.

Wij leggen het uit via een woordenboek (dat leer je wel met Ziggo) waar staat dat vanaf betekent : met ingang van.

Zij leggen hem uit als : gefaseerde invoer.

Het ligt dus niet aan de klanten en dat we te hoog van de toren blazen volgens sommige maar verwarring die ontstaat door onze provider.

Nergens in de brief staat dat Z3i voorrang krijgt en als enige deze de verhoging eerst krijgt. Achteraf misschien worden dingen anders uitgelegd en aangepast maar dan ga je een stapje verder om te zeggen dat die manier van handelen dwaling is.

Het ene zeggen maar wat anders doen DAT is dus hetgeen waar we het nu over hebben en waar alle frustratie dus gekweekt word en nog eens terecht ook.

Kom dus niet met verhalen aanzetten dat we blij mogen zijn dat we een verhoging krijgen want dit houdt alleen maar in dat je van mening bent dat je blij mag zijn dat je het uberhaupt krijgt en over de rest je bek dicht moet houden wat en hoe het gebeurt (excuus voor mijn gebruik van woorden).

Feiten
Snelheidsverhoging is niet vanaf 1 juli maar startende 1 juli gaan we beginnen met doorvoeren was correct geweest.

Je mag even 1 maand extra de oude prijzen doorbetalen waar ze hopelijk snel gecorrigeerd gaan woorden (ondertussen spelen zij er mooi weer van vanwege tekortkoming aan kwaliteit om hun boekhouding juist uit te voeren)

Je mag even een kwartaal extra betalen voor analoge TV hetzelfde geld voor wat ik net zei met de maand rekening.

Sommetje (die geld in ieder geval voor mij)
+ 86.20 (voor telefonie, z3i en z1 dtv)
+ 50 (analoge kwartaal rekening)
- 64.95 (nieuwe A1E)
= 71.25

Dit is dus even wat ik teveel mag neerleggen en gedeeltelijk over de komende 3 maanden terug betaalt gaat worden (HOPELIJK aangezien ze hier ook al geen best verleden hebben persoonlijke ervaring in ieder geval)
Precies. Evenals vorig jaar na de start van Ziggo weer onduidelijkheid en miscommunicatie van Ziggo.
Heeft niets met begrijpend lezen te maken. Ziggo heeft vorig jaar officieel medegedeeld dat de snelheden in het tweede kwartaal van dit jaar weer werden verhoogd.
Nu heeft er ook enige tijd op de site gestaan "vanaf 1 Juli kunt u nog sneller internetten". Niet zo vreemd dat klanten er dan vanuit gaan dat ze PER 1 Juli sneller kunnen internetten. De uitleg van Van Dale over "vanaf" doet ook wel degelijk ter zake. De P.R. afdeling van een bedrijf dient duidelijk te zijn en er voor te zorgen dat publicaties niet op meerdere manieren kunnen worden opgevat/uitgelegd.
Wel erg gemakkelijk om de (bewuste?) onduidelijkheid van Ziggo telkens weer af te doen met een gebrek aan "begrijpend lezen" van de klant.

Ook de Nederlandse Taalunie is duidelijk over de term "vanaf"

"Vanaf 1 augustus is correct. Ook mogelijk is: per 1 augustus, sinds 1 augustus (alleen met betrekking tot het verleden) of met ingang van 1 augustus."

"Duidelijker wordt een en ander in een zin als: Vanaf de leeftijd van achttien jaar is men volwassen. Niemand zou hieruit concluderen dat je pas na je achttiende, dus op je negentiende, volwassen zou zijn."

Oftewel, Ziggo moet eens duidelijker communiceren of eens stoppen met het doen van toezeggingen die ze niet nakomen en waar vervolgens weer een andere uitleg over wordt gegeven.

Ik zal eens gaan bellen en mailen met de vraag "PER wanneer krijg ik de verhoogde Alles in 1 Extra snelheden als ik nu overstap"