Los bericht bekijken
  #23  
Oud 3 juli 2009, 10:33
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
En omdat hier mensen blijven roepen dat er zoveel subsidie naar toe gaat, zonder dat te onderbouwen.
Nooit gezegd veel subsidie, maar dat er subsidie / belastinggeld naar toe gaat is duidelijk.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Ook wat jij aandraagt gaat niet over programmaraden, maar het steunpunt kabelraden, een stichting die kabelraden helpt met adviezen e.d.
Zonder programmaraden niet deze stichting, dus begrijp niet zo goed waarom ik dit niet mee mag tellen. Deze stichting krijgt immers subsidie ter facilitaire / beleidsmatige ondersteuning van de programmaraden.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
"Zullen allicht", we gaan weer speculeren....
Geen speculatie lijkt me. De programmaraad hier in Utrecht wordt gehost op de site van de gemeente Utrecht, vergadert op het gemeentehuis en gebruikt zo toch echt de gemeentelijke faciliteiten. Daar zullen ze echt niet een factuur voor krijgen van de gemeente die de leden uit eigen zak betalen. Kortom: het lijkt me toch wel een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat programmaraden draaien op belastinggeld.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Lijkt me in ieder geval wel duidelijk dat mensen er niet in zitten omdat het goed betaalde baantjes zijn. En dat is het beeld wat hier nog veel leeft.
Was nooit het beeld bij mij. Helaas zou ik bijna zeggen. Als het goed betaalde baantjes zouden zijn krijg je wellicht tenminste nog mensen die wat zinnigs kunnen vertellen. Niet de wereldvreemde types met tijd teveel die de raden nu bevolken.
De enige die nu af en toe nog wat zinnigs zegt namens de programmaraden is de staf van Kabelraden.nl. En die zijn nu net wel betaald. Niet dik betaald, maar wel degelijk betaald. Zij hebben zie ik 1,64 FTE die EUR 114.705 koste in 2007 aan bruto salarislasten en . EUR 69.942 per FTE dus. Rekening houdend met werkgeverslasten is dit een net iets bovenmodaal salaris.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
CommerciŽlen willen ondernemer zijn, dan moeten ze ook zelf investeren. Waarom zou de staat ze daarbij helpen?
Op zich helemaal mee eens, ware het niet dat de overheid soms een zetje naar commerciŽle partijen moet zetten om een techniek uit het kip en ei fase te trekken (gebruikers zijn niet bereid te betalen zonder aanbod, aanbieders zijn niet bereid te betalen zonder gebruikers).
Zou ook zeker niet de enige keer zijn dat de overheid (Economische Zaken / Europese Unie) hiervoor subsidies betaald. Geloof zelfs dat een decennium terug erg aardig wat subsidie is gaan zitten oa aan Philips voor Pal Plus / toenmalige HD initiatieven.