Los bericht bekijken
  #12  
Oud 2 juli 2009, 22:56
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Op zich wel, maar de programmaraden hebben andere manieren (ideeën) om tot een keuze van die zenders te komen dan de gemiddelde kijker (dat moeten zij ook vanuit hun functie). Daar zijn in het verleden al veel voorbeelden van geweest toen er nog geen digitale TV bestond.
De kabelraden wilden hele andere zenders op de kabel dan de meerderheid van de kijkers.
Dat heeft waarschijnlijk ook te maken met de beperkte invloed die een programmaraad heeft. En de raden weten dat de zenders van RTL en SBS toch wel worden doorgegeven, of ze die nou adviseren of niet.

Als je maar 8 zenders zwaarwegend mag adviseren dan ga je die niet verspillen aan 4*RTL en 3*SBS. (Soms kon dat zelfs niet omdat RTL en/of SBS niet beschikbaar waren voor het basispakket) Dan ga je tactisch adviseren om met je 8 opties de pluriformiteit te waarborgen.

Ik denk dat als de opdracht is om te adviseren voor een pakket van 15 zenders (en meer niet) er anders gekozen zou worden.

En met mijn reaktie wilde ik vooral aangeven dat het de programmaraden geen belemmering zijn voor het reduceren van analoog tot 15 zenders, ook al laat Ziggo ons graag anders geloven.