Discussie: Klacht: Storing na werkzaamheden
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 2 juli 2009, 22:45
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard Storing na werkzaamheden

Ik woon in het voormalige @Home gebied, postcode 6102. Vandaag hebben hier werkzaamheden plaatsgevonden aan de kabel, er zijn op plekken waar nog geen nieuwe kabels lagen nieuwe gelegd. Toevallig staat er voor ons huis zo'n verdeelkastje, ook daar is aan gewerkt.

Toen de werkzaamheden klaar waren kwam ik voor een onaangename verrassing te staan. De signaalkwaliteit van een groot aantal digitale kanalen is drastisch achteruit gegaan. Zodanig dat er digitale ruis (blokjes) te zien is en sommige kanalen niet eens genoeg signaal krijgen om een beeld te vormen. Vanzelfsprekend vind ik dat onacceptabel, zeker omdat het onder andere de kanalen betreft van het HD pakket waarvoor ik nota bene extra betaal.
Vóór de werkzaamheden had ik dit ook, maar dat waren paar een paar zenders. Nu gaat het om meerdere zenders (nog niet gecheckt hoeveel en welke transportstreams) waaronder één van de Nederlandse zenders, RTL 8.

Hoe pak ik dit aan? Nog even afwachten? Op de site van Ziggo staat dat de werkzaamheden tot vrijdag 3 juli duren. De brief die we eerder ontvingen sprak echter alleen over vandaag.

Ik ben een beetje huiverig om naar Ziggo te bellen omdat ik bang ben afgescheept te worden met het antwoord dat het aan mijn bekabeling ligt (TV met het digitale abbo staat boven, beneden kijken we analoog) of dat ze mijn Alphacrypt oplossing sowieso niet ondersteunen.
Op die antwoorden (vooral wat betreft de bekabeling) zit ik hier natuurlijk ook niet te wachten. Alles werkte namelijk tot vandaag zonder problemen.