Los bericht bekijken
  #9  
Oud 2 juli 2009, 21:59
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.471
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Dat kan nu al met de bestaande programmaraden. Zij hebben alleen maar zeggenschap over 15 zenders, waarvan er 7 al vast staan.
Op zich wel, maar de programmaraden hebben andere manieren (ideeën) om tot een keuze van die zenders te komen dan de gemiddelde kijker (dat moeten zij ook vanuit hun functie). Daar zijn in het verleden al veel voorbeelden van geweest toen er nog geen digitale TV bestond.
De kabelraden wilden hele andere zenders op de kabel dan de meerderheid van de kijkers.

Op zich is er wel wat voor te zeggen dat de kans geboden wordt om 'meer' te laten zien dan nog meer commerciele pulp. Aan de andere kant zou het democratisch zijn om een meerderheid van de kijkers te laten beslissen welke 15 kanalen er dan over zouden moeten blijven in plaats van een groepje vertegenwoordigers uit de maatschappij. Blijft een moeilijke beslissing.

Nu tegenwoordig alle (analoge) kanalen wel digitaal beschikbaar zijn en het voor weinig extra kosten voor iedereen haalbaar is om die zenders digitaal te bekijken is de wettelijke noodzaak om de meer exotische zenders analoog beschikbaar te hebben wel minder dan in het verleden lijkt mij. Dat zal de komende jaren steeds meer gaan gelden als meer en meer mensen allen nog maar digitaal kijken. Misschien moeten de kabelraden gewoon nog steeds een stem houden om een minimum-basispakket te mogen kiezen, maar dit voor digitaal te laten gelden. Daar is meer ruimte en mensen die meer exotische kanalen willen zien kunnen dat nog steeds.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....