Los bericht bekijken
  #16  
Oud 2 juli 2009, 15:59
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bullet NL Bekijk bericht
Heel mooi allemaal dat je dit hebt opgezocht.... Maar hoe zit het met al die nederlanders die TV5 willen kijken zonder dat ze wat voor soort connectie met het land Frankrijk hebben?

het gene wat jij hier schrijft slaat kant nog wal..... half nederland heeft vroeger frans opschool gehad.... je zou zelfs kunnen zeggen dat ook dit een doel groep van TV5 is......

de kern is dat het niet om de doel groep gaat, het gaat namelijk om het aanbod......

let wel; ik ben voorstander van uitbreiding in digitale kanalen, ook wanneer hierdoor analoge zender moeten komen te vervallen.
De basis van de discussie (programmaraden en analoge zenders) is al fout. Er zijn zeker argumenten dat er Fransen en Spanjaarden hier wonen, en Nederlanders die af en toe wellicht naar TV5/E kijken, maar Ziggo biedt deze zenders keurig in het digitale basispakket aan, rekent daar geen extra kosten voor en voor een zeer bescheiden éénmalige investering kan iedereen die dat wil naar die netten kijken. Het lijkt mij dat Ziggo hiermee aan zijn verplichting voldoet en niemand voor onredelijke kosten zet door het analoge deel ervan af te schaffen.

Wanneer de programmaraden worden afgeschaft en de besparing die hierdoor bereikt wordt besteed wordt aan het voorzien van deze medelanders van een decoder, kunnen alle Fransen en Spanjaarden en vast nog wat mensen m zelfs nog wel gratis krijgen ook.

Het is al met al een beetje idioot aan het worden dat om te voorkomen dat een minderheidsgroepering een eenmalige investering van zo'n 90 euro moet doen (of nog minder als je het handig doet) er discussies ontstaan over het al dan niet bieden van sommige HD kanalen op landelijke schaal. Wat mij betreft heeft Ziggo hier eens een punt.

Als het archaisch instituut "programmaraad" dan moet blijven bestaan, laat ze dan maar over (een paar) digitale kanalen in een basispakket discuteren.