Los bericht bekijken
  #258  
Oud 2 juli 2009, 02:59
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Humaxfan Bekijk bericht
Laten we niet gaan klagen over te weinig aanbod. Met een goede upscalling zal het sd beeld er ook al stukken beter uit zien.
Ja, dat klopt, tenminste bij Nederland 3 HD, die ik al een kleine week kan ontvangen. HD variant ziet er beter uit dan de SD variant. Maar dat is geen wereldwonder. Ik kan me namelijk nog steeds niet aan de indruk onttrekken dat de beeldkwaliteit van de publieken in SD achteruit is gegaan sinds er bij de eindregie in 1080i wordt gewerkt. Is ook niet anders te verwachten, want als je oorspronkelijk 576i materiaal eerst gaat opschalen naar 1080i (met de daartoe noodzakelijke deinterlacing!) en dan weer gaat downscalen naar 576i ten behoeve van de uitzending in SD, dan is het onbestaanbaar dat de kwaliteit in 576i er niet op achteruit gaat in vergelijking met de 576i bron.

Citaat:
Dat er nog geen tot weing hd content is natuurlijk jammer. Maar de de drie netten zijn nu wel klaar voor hd. Dat betekent dat er echt wel programma's gaan komen in de loop van dit jaar. Al zeggen veel omroepen nu van niet. Dit is nu eenmaal een overgang fase die even tijd kost. Ik ben dan heel erg tevreden met de komst van de drie netten in hd.
Veel omroepen zitten nog in een ontkenningsfase. Ik heb op 3 HD al meer native HD content voorbij zien komen dan ik had verwacht, wel hoofdzakelijk studiowerk. Zelfs een enkele reclamespot was al in HD.

Laatst gewijzigd door Riparius; 2 juli 2009 om 06:45