Los bericht bekijken
  #6  
Oud 1 juli 2009, 18:45
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Ziggo heeft weer eens een stok gevonden om de programmaraden te slaan, en men slikt het voor zoete koek. Ziggo mag nog 15 zenders verwijderen zonder dat programmaraden of de mediawet daar wat aan kunnen doen. Dus als ze nou beginnen met de RTL en SBS zenders analoog te verwijderen, probleem opgelost. Dan kan een programmaraad altijd nog besluiten (een deel ervan) weer te adviseren, in plaats van franse zenders oid.

En als het overstappen op digitaal zo'n klein bezwaar is kan het analoog uitschakelen van RTL en SBS natuurlijk geen enkel probleem zijn. Als het kopen van een decoder geen probleem is voor mensen die Spaanse zenders willen kijken, is het ook geen probleem voor mensen die naar Luxemburgse zenders willen kijken (daar hebben we er naar verhouding toch al teveel van, er wonen meer Spanjaarden dan Luxemburgers in Nederland)

Wat een veel groter risico is voor het niet doorgeven van de HD zenders van RTL en SBS is dat Ziggo er voor moet gaan betalen. Dat durft Ziggo (nog) niet door te bereken aan abonnees, en zal het toch terug willen verdienen. Zolang ze daar nog niet uit zijn kan het wel even duren. Dat is een veel groter probleem dan wat ruimte vinden voor die HD-zenders. Maar de programmaraden zijn een leuke afleiding van het echte probleem.