Discussie: Draadloos modem
Los bericht bekijken
  #19  
Oud 1 juli 2009, 10:59
Zorro's schermafbeelding
Zorro Zorro is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 mei 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / modem/router: Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway
DTV: Humax IR-Fox C
Berichten: 37
Standaard

Ik krijg hier beter advies dan bij Ziggo zelf, zie http://www.ziggo.nl/klantenservice/technisch/router:

Citaat:
Hoe sluit ik meerdere apparaten aan en hoe kan ik een tweede router of switch aansluiten?

Deze uitleg is voor ervaren gebruikers. Een router is een prima oplossing voor het delen van een internetverbinding over meerdere computers.
Gebruik bij voorkeur altijd een (CAT 6)kabel tussen de router en de computer. In een binnenhuisnetwerk kan de behoefte ontstaan om ook op een tweede plek in de woning meerdere apparaten aan te sluiten. Bijvoorbeeld om naast de computer ook de netwerkprinter of een externe netwerkschijf aan te sluiten.
Een eenvoudige oplossing om dit te doen is door gebruik te maken van een zogenaamde switch. Een switch lijkt op een router, maar bevat net iets minder functionaliteit. Het is eigenlijk een soort verdeelblok, die wel een voeding heeft (dus op elektriciteit werkt).
Heb je nog een tweede router over, dan kun je deze hier ook voor gebruiken. Je moet deze tweede router dan eerst aanpassen. Om dat te doen sluit je de router eerst aan op een computer en benader de router via je internet browser. Vervolgens moet je de DHCP functionaliteit uitzetten in de configuratieschermen. Tevens kun je kiezen om de draadloze module, indien van toepassing, wel of niet uit te schakelen. Laat je deze module aan staan, dan heb je een tweede draadloos toegangspunt waardoor je het bereik van je draadloze netwerk kan vergroten. Doe het in- of uitschakelen en het instellen van de draadloze module wel voordat je de DHCP functionaliteit uitgeschakeld hebt, want anders kun je de routerinstellingen niet meer benaderen en moet je de router resetten om weer verder te kunnen.
Tot slot moet je de router aansluiten op je netwerk. In tegenstelling tot de router bij het modem sluit je de netwerkkabel bij een tweede router niet aan op de modem/WAN aansluiting, maar gewoon op een LAN poort. Nu is je tweede router een switch geworden met de mogelijkheid voor het aansluiten van 3 extra apparaten.
Ziggo laat klanten een router (de goedkoopste vond ik hier maar zelfs op die prijzen vond ik nog kortingen) omzetten in een véél goedkopere switch.

Mijn buurman heeft mij ondertussen alles uitgelegd over DHCP. We gaan trouwens voor een managed switch met verbruiksmeters want er komen huurders bij waaronder een internetbedrijfje. Hoe we op een landgoed met hofsteden ineens van de 18e naar de 21e eeuw gaan ...