Discussie: Klacht: Z2 totaal ongeschikt voor gamen
Los bericht bekijken
  #51  
Oud 1 juli 2009, 10:43
Opteron-pv's schermafbeelding
Opteron-pv Opteron-pv is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 juni 2009
Locatie: Multikabel
DTV: 5050C
Berichten: 431
Standaard

Het is erg gemakkelijk , ik moest wel even lachen bij het zien van de originele topic.

Het is als volgt je latency, packetloss en routing zijn de factoren die meespelen de snelheid van je internetpakket is totaal onbelangrijk (kijk naar ISDN waar mensen toen voor LPB werden uitgescholden).

Het volgende is belangrijk als je naar de States gaat om te gamen , je ping zal als je een goede provider hebt ongeveer bij de 100 ms liggen lagere hops om naar America te komen is dan ook gewenst (ongeveer 10 hops (10 verschillende servers voordat je de plas water oversteekt).

Waar liggen de problemen als je de plas met water oversteekt het meeste:

Routing sommige providers kopen bandbreedte in bij een lagere Tier ISP (goedkoper maar langzamer en of vreselijke routing (dus meer servers voor dat je bij je eind bestemming raakt)).

Met het spelen van o.a. Asheron's Call, Dark Age of Camelot en een AO beta spelen van verschillende fps en mmorpg liggen de factoren soms erg anders.

De MMORPG kunnen makkelijk gespeeld worden met een ping van 400 ms beetje packetloss kan geen kwaad. Maar voor FPS is er maar een oplossing , verhuizen , je kan er vanuit gaan dat je niet op een ping van 50 ooit gaat uitkomen.