Discussie: Draadloos modem
Los bericht bekijken
  #18  
Oud 1 juli 2009, 09:10
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Krijg de indruk dat jij je accespoints direct aan je modem wil hangen...
Dit gaat je niet lukken, ivm de enkele UTP (lan) aansluiting op het modem.
Wat je moet doen is het volgende.
een router plaatsen tussen je kabelmodem en de accespoints, PC's enz...
Een router zorgt dat het internetsignaal wat uit je kabelmodem komt wordt verdeelt over de overige aansluitingen.

Een gemiddelde router heeft 4 utp lan aansluitingen, dit kan je uitbreiden door op de lan poorten van je router een switch te plaatsen. Switchen zijn er te koop van 4 utp-poorten tot 128 (erg duur) stuks.

De router deelt doormiddel van de DHCP (die je moet actieveren in je router) ip adressen uit aan je overige aangesloten apparaaten. tevens maakt hij een gateway (toegang) voor deze apparaten naar het internet.

Vaak is het mogelijk op een router ook als kleine firewall te gebruiken (NAT-translatie) hierdoor wordt het lastiger om zomaar op je netwerk te komen van buitenaf (via het internet)

Veel verkochte routers zijn van Linksys (cisco) en Netgear, er zijn nog veel meer merken, let goed op... er is heel veel te koop, ook veel mindere producten.

een goede router heb je al voor 40 a 50 euro, deze hebben dan ook vaak een wireless G of N mogelijkheid waardoor je direct laptops of andere wireless apparaten op de router aan kan sluiten.

Met de aanstaande snelheidverhoging van Ziggo voor de deur is het aan te beven om op zoek te gaan naar een router die een hoge WAN-LAN snelheid aankan. Het zou zonde zijn om nu voor een kleine 50 euro een router aan te schaffen die over een jaar te langzaam is om de volledige snelheid door te geven zoals Ziggo die gaat aanbieden.

Mocht je alleen een bedraade router willen hebben advieseer ik een gigabit router, deze heeft een 1000mbit wan en lan poort.
ga je voor een wireless/bedraade router zou ik ook naar een gigabit router kijken eventueel aangevuld met een wireless-N aansluiting.

Een hele boel mensen hebben niet in de gaten dat over een jaar (bij de 80mbit of hoger abonnementen) hun huidige router de bottelnek is voor hun internetsnelheid. op www.hardware.info kan je veel informatie vinden over de verschillen tussen routers, daar vindt je ook een pricewatch, deze
is ook te vinden op www.tweakers.net

Suc6 met je zoektocht.....