Los bericht bekijken
  #252  
Oud 1 juli 2009, 03:56
Sato's schermafbeelding
Sato Sato is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Heerhugowaard / Multikabel
Berichten: 21
Standaard

Ongeveer 3 a 4 maanden geleden. Vlak nadat ik op tweakers.net gelezen had dat ziggo modems ging vervangen voor docsis 3.0 modems, kregen wij een brief dat we een nieuwe modem gingen krijgen.
En niet veel later kregen we die ook. (Een Scientific Atlanta EPC2203-NS)

Na een hoop gedoe (Activeren via de activatie pagina ging niet) en een briljante helpdeskmedewerker (Die mijn vader de modem liet resetten terwijl hij met hun aan het bellen was, Slim hoor Ziggo-helpdesk maar daar trappen wij nu dus nooit meer in.)

Was het na een persoonlijk huisbezoek bij ziggo (Tja, Dat krijg je al je in een kantoorpand gaan zitten dat op 10 minuten lopen van mijn huis ligt.)

Werkte het eindelijk allemaal weer perfect (internet en telefonie)

Ik kwam er echter zojuist (na wat research op internet) achter dat dit nieuwe modem eigenlijk niet veel meer was/is dan ons oude modem in een kleinere behuizing (Vorige modem was ook een scientific atlanta maar het type nummer ben ik helaas kwijt, Maar kwa specs zijn ze vrijwel identiek)

Dit modem wat we nu hebben (De SciAtlan EPC2203-NS.) ondersteund docsis 1.0 en 2.0 en GEEN 3.0 voor zover ik weet.

Het hele nieuwe modem verhaal ging er volgens mij toch echt om dat we een nieuw modem zouden krijgen dat klaar is voor toekomstige snelheidsverhogingen? (Wij hebben alles in 1 extra.)
En dus (euro)Docsis 3.0 ondersteund.

Nu voel ik er met dit warme weer niet veel voor om heel dit topic te lezen,
Maar kan iemand mij vertellen hoe het nu precies zit met het modem dat ik nu heb ? (De SciAtlan EPC2203-NS.)

En of ik daarmee de nieuwe snelheden ga krijgen?


Anders zal ik van de week nog even bij ze langs gaan.

Om eventueel hierover te klagen, Maar vooral om een downgrade van het abbonement aan te vragen, De 20 down en 3 up die ik nu al lange tijd heb bevalt zeer goed voor mijn gebruik (Met gemak met 2 xbox360's tegelijk online gamen en daarnaast 2 pc's aan voor email enzo) en die downgrade scheeld toch wel weer 15 euro per maand. (De snelheid van het abbo onder het huidige word/is namdelijk verhoogt naar wat we al hadden.)

Alvast hartelijk bedankt voor jullie hulp, tijd en moeite,

Sato.