Los bericht bekijken
  #770  
Oud 30 juni 2009, 21:26
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JoostBoZ Bekijk bericht
Beste forumleden,

Ik heb afgelopen weekend een nieuwe Philips tv gekocht (42PFL8404H).

Deze tv biedt ondersteuning voor een CI+ module. Op de achterkant van mijn tv zit zelfs (al) een apart stickertje, waaruit blijkt voor welke landen/providers er DVB-C ondersteuning is. Daar staat ook bij: "NLD: Ziggo".

Vandaag heb ik contact gehad met Ziggo, en gevraagd hoe lang het e.e.a. nog gaat duren omtrent de levering van de CI+ modules (aangezien ik nu alleen Nederland 1 in digitale kwaliteit kan ontvangen). Het enige wat ik te horen kreeg was dat dit "zeer binnenkort" leverbaar is en dat dit prima gaat werken met mijn tv. De medewerker van Ziggo vertelde mij zelfs dat CI+ op dit moment zelfs al werkt en door verschillende gebruikers getest wordt. Als ik een leverancier zou kunnen vinden die CI+ modules los zou leveren kon ik dus, volgens Ziggo, digitaal tv kunnen kijken. Echter wel met de opmerking dat Ziggo zelf op dit moment nog geen ondersteuning zou bieden omdat het CI+ signaal door de verschillende testen af en toe nog verstoord kon worden.

Mijn vraag:
- weet iemand wanneer Ziggo de nieuwe modules zelf 'officieel' gaat uitleveren (duurt dit nog weken, maanden, ...)?
- weet iemand of je nu al 'ergens' los CI+ modules kan aanschaffen? zo ja, waar?

Bedankt!
Er zijn wereldwijd maar 3 leveranciers / fabrikanten van CI+ modules. Hiervan zijn er twee die ontwikkelen voor Ziggo. Met beide fabrikanten voeren we de testen uit samen met de TV-fabrikanten. Vooralsnog zijn er GEEN CI+ CAM modules beschikbaar, met uitzondering van de test samples die we zelf gebruiken. De verwachting is dat er eind juli / begin augustus modules beschikbaar komen, onder voorwaarde dat we de komende 2 weken de duurtesten met succes kunnen worden afgerond. Tot op heden constateren we nog een aantal problemen als we langdurige stress testen uitvoeren op de verschillende combinaties (TV's <> CICAM's).