Discussie: Klacht: Teletekst BBC 1 en 2 verdwenen?
Los bericht bekijken
  #28  
Oud 30 juni 2009, 17:40
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Wie zegt dat de BBC van andere apparatuur gebruik is gaan maken? Het enige dat ze gedaan hebben is volgens mij het verwijderen van de verwijzing naar pagina 100 als start pagina voor de normale teletext. Er is nog wel een verwijzing naar pagina 888 voor de ondertiteling. Zo ziet het er tenminste uit voor de digitale uitvoering van BBC 1 en BBC 2 in Ziggo/Casema/Multikabel gebied.

Er zijn ontvangers die er niet goed tegen kunnen dat er geen start pagina is gedefinieerd voor de normale teletext en dan de aanname doen dat er helemaal geen teletext is, dus ook geen ondertiteling via teletext. Wie zegt mij dat er in bepaalde regio's van het volledige Ziggo gebied niet van dergelijke digitale ontvangers bij Ziggo staan voor het genereren van het analoge TV signaal? In dat geval zal Ziggo toch echt aan de bak moeten om een update te krijgen voor die ontvangers.
Ik denk dat je deze conclusie niet kunt trekken voordat we hier meer gebruikerservaringen hebben verzameld. Als blijkt dat in elk van de Ziggo regio's (e.g. voormalige Casema, Multikabel en @Home gebieden, of in één en dezelfde plaats) sommige kijkers nog wel teletekst ondertiteling krijgen bij BBC1 en BBC2, en andere niet, dan wordt het een stuk minder plausibel om de oorzaak bij Ziggo te zoeken.