Los bericht bekijken
  #2  
Oud 30 juni 2009, 13:51
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NRaider Bekijk bericht
Hallo, ik heb altijd een Z1 internet abbo gehad. Maar door de veel te trage snelheden ben ik overgestapt naar Alles in 1 extra.
Hoewel mijn downloadsnelheid 20mbit/s zou moeten zijn, geeft speedtest.net resultaten van hooguit 6 mbit/s.
Dat gebeurd er dus als ik draadloos verbind naar mijn wat oudere Belkin router (F5D7231-4). Als ik de pc rechtstreeks aansluit op het modem, dan geeft speedtest wel een downloadsnelheid van 20 mbit/s aan.
De router zou de snelheden wel aan moeten kunnen lijkt mij (54G met turbomodes).
Hoe los ik dit op?
Je lost dit op door een nieuwere cq betere router te kopen. Je router stamt uit 2006. De router geeft wel een draadloze verbinding aan van 54Mbit/s maar dat is geen garantie. In jouw geval geeft de router de snelheid maar door met 6Mbit/s, tevens zijn max.

Zelfs deze nieuwe Belkin router haalt draadloos maar 12Mbit/s. Erg vreemd voor de deze tijden maar Belkin staat de laatste tijd niet echt bekend om hun topproducten.

Nogmaals, de snelheden waar fabrikanten mee adverteren klinken vaak mooier dan dat ze zijn. Ik zal even het juiste topic voor je opzoeken waar heel veel info staat en aan de hand van dat topic kun je heel makkelijk een keuze maken voor een nieuwe router.

In deze post valt heel veel over geschikte en ongeschikte routers te lezen. Lees het eens aandachtig door. Bekijk de reviews (ook via de links) en schema's eens.

Mocht je vragen hebben, stel ze gerust.

Laatst gewijzigd door Ed; 30 juni 2009 om 14:03