Discussie: Klacht: Teletekst BBC 1 en 2 verdwenen?
Los bericht bekijken
  #22  
Oud 29 juni 2009, 19:38
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Als ik het goed begrepen heb zit jij in Ziggo/Casema gebied en TacoBorg in Ziggo/@Home gebied. Het is dus zeer goed mogelijk dat de ontvanger die in de regio van TacoBorg gebruikt wordt om het analoge kanaal op de kabel te zetten niet tegen het feit kan dat er geen start pagina voor de normale teletext meer is gedefinieerd en daarom ook geen ondertiteling via teletext doorgeeft. En zo zijn er nog wel meer redenen te bedenken waarom TacoBorg geen ondertiteling via teletext binnenkrijgt en jij wel.

Bij Ziggo maken ze nu eenmaal niet in het hele kabelgebied gebruik van hetzelfde bron signaal en dezelfde apparatuur om het kabel signaal te genereren waardoor er allerlei kleine verschillen mogelijk zijn bij ontvangst door de klant. En volgens mij geldt voor het analoge signaal op de kabel ook nog dat dit niet centraal vanuit de headends op de kabel wordt gezet, maar decentraal in de regio's waardoor er ook verschillen kunnen ontstaan binnen het Ziggo/@Home, of het Ziggo/Casema, of het Ziggo/Multikabel gebied.

Met andere woorden: Dat jij ergens geen last van hebt wil niet automatisch zeggen dat anderen daar dan ook geen last van kunnen hebben. Er zijn op dit forum voldoende voorbeelden te vinden van die afwijkingen tussen de diverse regio's zoals ondermeer het wel of niet aanwezig zijn van het Engelse commentaar audio spoor in het analoge signaal van Eurosport.
Klopt helemaal, maar waar ik op reageerde was de gedachte dat de BBC geen ondertiteling meer zou leveren via teletekst pagina 888, en die gedachte klopt dus niet.

Als de ontvangstproblemen met ondertiteling via BBC teletekst pagina 888 te wijten zouden zijn aan bijv. de ingebruikname van andere apparatuur door de BBC, dan lijkt het mij dat je met je klacht in eerste instantie bij de BBC moet zijn, en niet bij Ziggo.