Discussie: Klacht: Teletekst BBC 1 en 2 verdwenen?
Los bericht bekijken
  #21  
Oud 29 juni 2009, 19:25
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Nee, daar zijn we het niet over eens. Bij mij werkt ondertiteling via teletekst pagina 888 bij BBC1 en BBC2 nog steeds, ook analoog.
Als ik het goed begrepen heb zit jij in Ziggo/Casema gebied en TacoBorg in Ziggo/@Home gebied. Het is dus zeer goed mogelijk dat de ontvanger die in de regio van TacoBorg gebruikt wordt om het analoge kanaal op de kabel te zetten niet tegen het feit kan dat er geen start pagina voor de normale teletext meer is gedefinieerd en daarom ook geen ondertiteling via teletext doorgeeft. En zo zijn er nog wel meer redenen te bedenken waarom TacoBorg geen ondertiteling via teletext binnenkrijgt en jij wel.

Bij Ziggo maken ze nu eenmaal niet in het hele kabelgebied gebruik van hetzelfde bron signaal en dezelfde apparatuur om het kabel signaal te genereren waardoor er allerlei kleine verschillen mogelijk zijn bij ontvangst door de klant. En volgens mij geldt voor het analoge signaal op de kabel ook nog dat dit niet centraal vanuit de headends op de kabel wordt gezet, maar decentraal in de regio's waardoor er ook verschillen kunnen ontstaan binnen het Ziggo/@Home, of het Ziggo/Casema, of het Ziggo/Multikabel gebied.

Met andere woorden: Dat jij ergens geen last van hebt wil niet automatisch zeggen dat anderen daar dan ook geen last van kunnen hebben. Er zijn op dit forum voldoende voorbeelden te vinden van die afwijkingen tussen de diverse regio's zoals ondermeer het wel of niet aanwezig zijn van het Engelse commentaar audio spoor in het analoge signaal van Eurosport.